MagMe Pick: Ogledala idealna za fotografiranje outfita kod kuće

Budimo realni, street style fotografije zamijenile su one ispred ogledala prošle godine, a to će se nastaviti i u ovoj. Ništa zato, spremni smo za ostanak kod kuće dok god se zdravstvena situacija u svijetu ne stabilizira jer je to sada najbitnije, a kada svoj životni prostor možemo oplemeniti nekim velikim zidnim ogledalom, nema razloga za izlazak – glamurozne ili, pak, neobične kućne #ootd kombinacije možemo ovjekovječiti ispred njega, za prisjećanje na ovo neobično razdoblje.

Kave Home

Bilo da svoje vrijeme provodite u trenirci ili pidžami ili se, pak, petkom pravite da idete u izlazak pa se s prijateljima družite uživo u najužem krugu ili putem Zooma, ogledalo će vam dobro doći da provjerite kako izgledate, a osim toga, čini sjajan dekor u stanu. Ako živite u stanju manje kvadrature, ovakva ogledala velikih dimenzija dat će iluziju većeg prostora. Ako, pak, živite u većem stanu, poželjno je imati što veće ogledalo kako bi se uklapalo s prostranošću prostorije.

Ferm Living Adorn (Dizajnholik)

Uz to što ćete moći uhvatiti cijeli svoj outfit, a i dio stana, ponuda je toliko bogata da možete pronaći ono idealno za sebe, bez obzira na to u kojem vam je stilu uređen interijer. Ljubitelji minimalizma mogu zaviriti u ponudu švedske robne kuće IKEA ili concept dućana namještaja Gnijezdo u čijoj se ponudi kriju komadi nizozemskog brenda HK Living. Ako tražite raskošan okvir u retro stilu – pravac Lesnina, a ako tražite okvir zlatnog sjaja, ali minimalističkog dizajna, zavirite u ponudu online dućana Kave Home. Iako je većina zidnih ogledala dostupna na hrvatskom tržištu pravokutna, trenutačno su iznimno popularni nepravilni oblici, ovalna ogledala ili, pak, pravokutni sa zaobljenim kutevima. I tko je rekao da ogledalo mora visiti na zidu, možete ga samo prisloniti ili se odlučiti za modele s nogicama kakve su predstavili brendovi Zuiver i Zara Home.

Zara Home

Jedno od najpopularnijih ogledala na svijetu je ono brenda Gubi pod nazivom F.A. 33 kojeg je kreirao legendarni dizajner Gio Ponti, 1933. godine – taj se model može pronaći u ponudi dizajnerskog dućana s namještajem Dizajnholik. To je ogledalo kojeg ste vjerojatno najveći broj puta vidjeli na svojem Instagram feedu, a još jedan favorit modnih influencerica je i model Ultrafragola brenda Poltronova kojeg je dizajnirao Ettore Sottsass Jr. To je ogledalos valovitom okvirom iz sedamdesetih opremljeno i ugrađenim svjetlima, a nešto se slično, ako volite zaobljenu formu, u drvenoj verziji može pronaći u ponudi Emmezete.

Gubi F.A. 33 (Dizajnholik)

U nastavku možete pronaći neke od naših favorita koji se nalaze u ponudi hrvatskih dućana ili se mogu naručiti u Hrvatsku.

Jysk
Jysk
Emmezeta
Gubi Adnet (Dizajnholik)
HK Living Arch (Gnijezdo)
IKEA
IKEA
Kave Home
Lesnina
Anthropologie
Zuiver Leaning (Gnijezdo)
Wood Doutzen (Gnijezdo)