MagMe Pick: Novi Tudor Pelagos FXD sat

Jedan od naših omiljenih brednova TUDOR predstavio je svoj novi model i moramo priznati, oduševio nas je na prvu. TUDOR je švicarski brend satova koji nudi mehaničke satove sofisticiranog stila i iznimne kvalitete, a samo podrijetlo brenda datira iz 1926., kada je ‘The Tudor’ prvi put registriran kao brend u ime osnivača brenda Rolex, Hansa Wilsdorfa. Ovaj svjetski brend stekao je slavu zahvaljujući svojoj kvaliteti, ali i i ambasadorima poput Davida Beckhama i Lady Gage.

Novi TUDOR Pelagos FXD odaje počast desetljećima TUDOR satova koji su još sredinom 50-ih testirani i ocjenjivani od strane brojnih jedinica unutar američke mornarice. TUDOR satove je do 1958. Mornarica službeno prihvatila i kupila u svrhu izdavanja roniocima koji djeluju u raznim jedinicama.

Novi model Pelagos FXD duhovni je nasljednik satova iz prošlosti te predstavlja modernu, učinkovitu i robusnu verziju slavnog “Milsuba” (skraćenica od Military Submariner) iz prošlih vremena. Uključuje elemente iz američkih vojnih specifikacija za ronilačke satove poput fiksne opružne poluge, kao i detalje inspirirane drugim generacijama izdanih TUDOR-a, poput šiljastih krunskih štitnika koji se obično nalaze na ranim TUDOR podmorničarima.

Ovaj sat dolazi u brušenom i satiniranom 42 mm kućištu od titana te s fiksnim trakama za remen. Također ga krasi jednosmjerni rotirajući prsten u titanu s keramičkim umetkom i 60-minutna gradacija ispunjena sa švicarskim luminiscentnim materijalom Super-LumiNova® X1 stupnja. Dizajn kućišta savršeno prati mat crni brojčanik upotpunjen prepoznatljivim kazaljkama u obliku “pahulja”, ispunjenim luminiscentnim materijalom Super-LumiNova® X1 stupnja za bolju čitljivost.

Visoko tehničku konstrukciju remena, kao i vodeću konfiguraciju za model Pelagos FXD razvili su TUDOR i Julien Faure. Remen je sastavljen od 22 mm šumsko-zelene najlonske vrpce s crvenom središnjom niti, “D” kopče u titanu i samohvatljivog sustava za pričvršćivanje. Također, prilagođava se različitim veličinama zapešća i vrlo je udoban za nošenje. Sat dolazi uz dodatni jednodijelni gumeni remen s crnim reljefnim motivom tkanine, koji pruža svjež i suptilan dojam klasičnom izgledu.

Sat pokreće Manufakturni kalibar MT5602 , certificiran od strane švicarskog službenog instituta za testiranje kronometra (COSC) i s rezervom snage od otprilike 70 sati. Novi Tudor Pelagos FXD uskoro će biti dostupan u butiku Mamić 1970 u Zagrebu, u kojem možete istražiti bogatu kolekciju Tudor satova.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0