MagMe Pick: Les Eaux de Chanel Paris-Édimbourg

Prije tri godine je beauty odjel francuske kuće Chanel predstavio novi svijet mirisa pod nazivom Les Eaux – kolekciju inspiriranu omiljenim mjestima osnivačice brenda s iznimno svježom kompozicijom. Najprije su predstavljeni Paris-Biarritz, Pariz-Deauville i Paris-Venise, uslijedio je Paris-Riviera 2019. godine, a glavni nos Chanela – Olivier Polge, osmislio je i novo olfaktorno putovanje Paris-Édimbourg.

Čitava linija osmišljena je kao lagana i osvježavajuća, a Polge izvlači inspiraciju iz destinacija koje imaju snažu poveznicu s kućom Chanel – baš je svaka ostavila traga na mirisu. Les Eaux de Chanel su poziv za bijeg, bez razloga, tu i sad. Lagani, uniseks i prozračni mirisi koji vas mogu transportirati na drugu lokaciju, na morsku obalu ili usred sela, bez kretanja, nego emocijama koje mirisi potiču u nama.

Mirisi su oda svježini, svaki je drugačiji, a balans im daju citrusi, sa Sicilije i iz Kalabrije, kao i izbor drugih, upečatljivih sastojaka, primjerice, najnovija mirisna senzacija ističe se borovicom, čempresom, lavandom, cedrom i vetiverom. Naime, 1924. godine, Gabrielle Coco Chanel otkrila je Škotsku s Vojvodom od Westminstera, s kojim bila u ljubavnoj vezi do 1930. godine. Daleko od očiju javnosti, potražila je utočište u veličanstvenom škotskom krajoliku, nevjerojatno zelenom i okupanom snažnom svjetlošću. Živjela je, u tom periodu, na tri adrese: u rustikalnoj kući na selu Stack Lodge, viktorijanskoj palači Lochmore te imaju Rosehall, na kojem je dobila zeleno svjetlo za uređenje interijera.

Gabrielle Chanel i vojvoda od Westminstera na njegovom brodu”The Cutty Sark” 1928. godine

Odjeća koju je tada nosila britanska aristokracija za slobodno vrijeme na otvorenom postala je izvor inspiracije. Fair Isle puloveri s geometrijskim uzorkom u različitim bojama, tartan, vunene beretke i jakne od tvida bili su praktični komadi koji su, uz to, zadovoljavali zahtjev elegancije i komfora koji je bio jedan od glavnih uvjeta Coco Chanel. Zato ih je rekreirala u modelila kuće te su, naposlijetku, postali emblemi Chanela.

“Svjež i drvenast Paris-Édimbourg predstavlja miris jakne od tvida posuđene iz muške garderobe koja je postala velika inspiracija za Gabrielle Chanel”, izjavio je Polge. Drvenast, aromatičan miris koji pruža komfor jakne od tvida nastao je od borovice i drva, kao dvije glavne note. Glavna prednost ovog mirisa je spoj svježine i aromatičnih tonova, koji se nalaze u tradicionalnim britanskim muškim kolonjskim vodicama. Uz ranije navedene note, Polge je mirisu, kako bi dobio dozu topline dodao note vanilije i mošusa. I tako je Paris-Édimbourg, najdrvenastija i uniseks kreacija Les Eaux de Chanel, postala stvarnost. Ispod svježine nalaze se tople note koje nas odvode na putovanje samo jednim pritiskom na elegantnu bočicu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chanel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0