MagMe Pick: Le Kasha haljina

Ne možemo si pomoći, ali nakon završetka blagdanske sezone, misli nam odmah počnu bježati na proljeće, ljeto, odlazak na godišnji, putovanja i vjenčanja u kojima ćemo ove godine, nadamo se, moći uživati bez ograničenja. Oni sretnici koji imaju priliku zimske praznike provoditi u toplijim krajevima, znaju koliki je gušt scrollati ponudom online shopova u potrazi za haljinama, a ne za puloverima od kašmira, kapama ili skijaškim odijelima.

Upravo smo tako, scrollajući ponudom resort komada dizajnerskih brendova, naišli na haljinu koja nas je osvojila na prvi pogled, a iza čijeg dizajna se krije pariški brend osnovan davne 1918. godine. Modna marka Le Kasha zaintrigirala nas je prošlog ljeta kada smo bili u potrazi za idealnom lanenom haljinom, a oni imaju savršene kolekcije za sve ljubiteljice prirodnih materijala kao što je ranije spomenuti lan, egipatski pamuk ili, pak, svila.

Le Kasha je brend koji koristi samo 1oo posto organske lan, kašmir i svilu koji se u pariškom ateljeu pretvaraju u bajkovite modele izrađene od kvalitetnih tkanina mahom iz Italije. Le Kasha je također brend koji je inspiriran putovanjima, stoga ne čudi da njihove komade možemo zamisliti na otmjenim ženama koje se odmaraju u planinskim resortovima ili na tropskim pješčanim plažama, ali i u svakodnevnim, casual kombinacijama kada samo želimo nabaciti nešto na sebe i čim prije krenuti u grad.

Osim toga, ovo je brend koji se upisao u povijest jer je ženama u 20-im godinama prošlog stoljeća, u trenucima kada su odbacivale korzete i odjeću koja ih je sputava, pružila mekani dodir kašmira u kojem su se mogle osjećati ugodno, ali i elegantno, te je postao simbol novootkrivene slobode. Gotovo 100 godina nakon toga, 2016. godine započela je nova era za brend u sklopu koje se koriste prirodni i organski svila i lan, dizajnirali kako bi se mogli kombinirati na pregršt načina.

Tajna ovog brenda leži u jednostavnosti potpomognutoj detaljima koji privlače pažnju, a upravo je takva haljina iz linije Soie de Voyage koju je dizajnirala kreativna direktorica brenda Mali Marciano. Haljina Daye minimalistički je model koji se ističe izrezima na struku te visokim izrezom na bedru, a samo uz pomoć tri proreza je od pomalo dosadne haljine nastala ona koja je predmet žudnje žena diljem svijeta.

Haljina dužine do gležnja je izrađena od stopostotne svile, a može se nositi uz ravne natikače ili, pak, sandale s potpeticom, što znači da je možete nositi i na večeru s prijateljicama, ali i u svečanoj prigodi poput vjenčanja. Model Daye dostupan je u crnoj, krem, narančastoj i tamnoljubičastoj boji, a cijena haljine iznosi 850 eura. Dostupan je za kupnju putem službene stranice brenda koji ima besplatnu dostavu diljem svijeta, a ako vam je zapela za oko, požurite! Haljina je, naime, rasprodana na Net-a-Porteru, a sve više obožavateljica mode otkriva ovaj brend koji stvara komade koje ćete nositi sada, ali i za 10 godina.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Le Kasha, Instagram, Net-a-Porter

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0