MagMe Pick: Kožnati sako kao heroj iz ormara ove sezone!

Ako se neki komad iskristalizirao kao pravi hit iz ormara ove sezone onda je to definitivno kožnati sako! Model u retro stilu, koji izgleda kao da ste ga posudili iz očevog ormara, s naglašenim ramenima i širokog kroja, postao je go to komad brojnih svjetskih trendseterica kao što su Pernille Teisbaek, Tine Andrea, Anine Bing i Irina Shayk, u prijelaznom razdoblju između ljeta i jeseni.

Pernille Teisbaek

Pa tako, ove jeseni, nakon vladavine kožnatih balonera, na red dolaze i sakoi izrađeni od glatke kože i umjetnih inačica tog materijala. Hit model u svoje su kolekcije uvrstili gotovo svi svjetski dizajneri, ali i brendovi omiljenih među modnih insajdericama kao što je njujorški Khaite te high street marke.

Jednostavnost ovog komada – koji gotovo da je lišen bilo kakvih detalja, poneki modeli čak nemaju ni gumbe, dopušta različite mogućnosti kombiniranja, a nositi se može umjesto jakne ili, po zimi, kao jedan od slojeva ispod kaputa (koji također, iz praktičnih razloga, mora biti predimenzioniran).

Irina Shayk

KAKO NOSITI:

Kožnati sakou u retro stilu se može kombinirati i na kratke haljine s uzorkom te slip haljine, no ipak će najbolje izgledati uz traperice visokog struka. Predlažemo da izaberete model ravnog kroja ili onaj s nešto širim nogavicama uz običan t-shirt, a ako ste više za poslovnu varijantu ovaj klasik iskombinirajte s bijelom košuljom i hlačama na crtu u camel nijansi. Što se večernjih outfita tiče, oversized crni sakood kože  bit će pun pogodak uz – malu crnu haljinu.

Khaite
Akris, Net-a-Porter
Anine Bing, Net-a-Porter
Arket
Arket
Cos
H&M
Mango
& Other Stories
Vince, Net-a-Porter
Zara
Zara
Zara

Fotografije: Instagram, Net-a-Porter, Khaite, Zara, Mango, H&M, Arket, Cos, & Other Stories

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0