MagMe Pick: Klorane suhi šampon za volumen kose

Prvi dermokozmetički brend na svijetu Klorane osnovan je 1965. godine, a sve do danas nije prestao oduševljavati novitetima koji crpe snagu iz prirode. Njegov osnivač, Pierre Fabre, bio je vođen ljubavlju prema znanosti i biljkama, a o kakvom je vizionaru bila riječ, najbolje svjedoči činjenica da Klorane i danas počiva na istim principima.

Priča o Klorane suhim šamponima je počela davne 1971. godine. Tada su, naime, osmišljeni prvi Klorane suhi šamponi, razvijeni kako bi hospitalizirani pacijenti mogli oprati kosu bez upotrebe vode. A sve ostalo je povijest. Klorane suhi šamponi su, zahvaljujući svojoj inovativnoj formuli i jednostavnoj primjeni, prije 50 godina očarali žene diljem svijeta i ta obostrana ljubav traje i danas. Stručnjaci Laboratorija Klorane prošle su godine proširili liniju Klorane detoksikacijskim suhim šamponom s organskom vodenom metvicom. Ove godine predstavljen je još jedan novitet u liniji suhih šampona – Klorane suhi šampon s organskim lanom.

Volumizacijska moć organskog lana

Klorane suhi šampon s organskim lanom jedinstvena je kombinacija vlakana lana i visoko upijajućih prašaka, koja u dvije minute čisti kosu te podiže vlasi kod korijena, za maksimalan volumen. Uz nježan miris, i ovaj Klorane suhi šampon omogućuje frizuru bez puderastog izgleda.

Klorane je odabrao organski uzgojeni lan, Linum usitatissimum L. zbog kvalitete njegovih topivih vlakana, prave prirodne potpore koja oblaže vlasi i oblikuje kosu. Uzgaja se u Tarnu, po principima organske poljoprivrede, uz ekološki odgovornu opredijeljenost što znači da za njegov uzgoj nije potrebno navodnjavanje, dovoljna je kišnica. Također, nema otpada, svi dijelovi lana se koriste, ili za tekstil ili njegu.

Samo dvije minute…

Za korištenje šampona za suho pranje kose potrebne su samo dvije minute, a njihovom uporabom možete smanjiti česta pranja kose. Kad je masna kosa u pitanju, apsorbiraju viška sebuma između dva pranja, obojenoj kosi koriste za očuvanje boje, nadraženom vlasištu odgovaraju zbog smanjene primjene drugih šampona, a zbog toga što ćete kosu nakon korištenja suhog šampona morati četkati, ona će biti zaglađenija. Isto tako, korisni su na putovanjima jer možete imati čistu kosu bez primjene vode te u slučajevima žurbe, ali i nemogućnosti pranja kose.

Čista kosa i očuvana priroda

Klorane sa svojim suhim šamponima slijedi ekološki odgovornu opredijeljenost vezanu uz uštedu vode i smanjenje otpada. To znači da je potrošnja vode pri proizvodnji suhog šampona smanjena  za 96 posto, godišnje se može uštedjeti i do 500 litara vode, uz primjenu suhog šampona jednom tjedno umjesto pranja kose, koristi se 50 posto manje ambalaže u proizvodnji te je suhi šampon dostupan za kupnju u aluminijskoj bočici koja se u potpunosti može reciklirati.

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0