MagMe Interior: Dizajn kao glavna značajka kućanskih aparata nove ere

Individualnost je postala jedna od najvažnijih stavki modernog doba, a reflektira se i u naše interijere. Postalo je ekstremno bitno, ne samo odjećom koju nosite ili modnim dodacima koje birate, već i prostorom u kojem svakodnevno boravite pokazati svoj stil i, prije svega, osobnost.

Važna je postala i personalizacija, način na koji komad namještaja ili kućanski aparat koji netko drugi ima, možemo učiniti samo našim i savršeno uklopiti u naš životni prostor. Želju da prostorom istaknete sebe prati i dizajn kućanskih aparata, kako i kuhinja ne bi ostala zanemarena po tom pitanju.

To znači da sada prostorije, koje su sve donedavno jednostavno morale izgledati isto u istom cjenovnom rangu, postaju one kojima se pokazuje ukus i stil i koje se izgledom mogu uklopiti u ostatak interijera. A veliku ulogu u tome imaju kućanski aparati nove ere čiji dizajneri ne stavljaju naglasak samo na funkciju, već i na njihov izgled.

Zato više nije strano da hladnjak ili, primjerice, pametan telefon osvoje prestižnu nagradu za dizajn Red Dot, a među pionirima se nalazi kompanija Samsung čiji se proizvodi već godinama nameću kao oni koji dizajnerski osviješteni milenijalci biraju za svoj dom.

Tako su i sokovnici, mikseri, pećnice i hladnjaci postali dizajnerski komadi koji se biraju s jednakom pažnjom kao i blagovaonski stol i stolci, fotelje, lampe i stolići za kavu. Kućanski aparati kreiraju se tako kako bi se mogli uklopiti u svaki interijer i stil uređenja, ali i da bi korisniku pružili osjećaj da ima izbor i da mu jedan proizvod ne mora izgledom i dimenzijama diktirati ostatak te ga time ograničavati u ostvarivanju željenog izgleda prostorije.

Dizajn kućanskih aparata postao je jednako uzbudljiva kategorija kao bilo koji drugi tip produkt dizajna, a svojim zadanim funkcionalnostima postaje još izazovnija kategorija za dizajnere koji se žele dokazati.

Jedan od proizvoda koji je doživio najveću transformaciju u 2021. godini je – hladnjak. Pomalo nezgrapan aparat bez kojeg nijedna kuhinja nije potpuna, postao je još funkcionalniji – te se može prilagoditi veličinom, brojem vratiju, pretinaca i slično, ali i ljepši: staklena vrata jedan su od najvećih trendova u dizajnu hladnjaka. Isto tako, na ručke možete zaboraviti, a fokus je na ravnim linijama i minimalizmu.

Hladnjak elegantnog stila, čiji dizajn možete prilagoditi vlastitim potrebama, je Samsung Bespoke. Inovacija je ta da se hladnjak sastoji od modula koji se mogu kombinirati, a birati možete između različitih kombinacija boja, pa čak i nekoliko njih. Satenska bež, Satenska nebesko plava, Glam ljubičastoplava, Glam mornarskoplava, Čisto crna, Čisto bijela, Cotta bež, Cotta nebesko plava, Cotta ljubičastoplava, Cotta bijela, Metalno crna i Metalno srebrna su nijanse koje se mogu prilagoditi svačijem životnom stilu, a dostupni materijali modula su Satensko staklo, Glam staklo, Čisto staklo, Cotta metal, Pravi nehrđajući čelik i Čelični metal. Dizajner Samsung Bespoke hladnjaka tako zapravo postajete vi, a profesionalci su se pobrinuli da ima pregršt elegantnih boja i modernih materijala na odabir.

Isto tako, Samsung Bespoke hladnjak opremljen je posebnom tehnologijom koja omogućava pohranu više hrane u hladnjaku standardnog dizajna dubine 600 mm, zahvaljujući kojemu će se s lakoćom poravnati s kuhinjskim ormarićima – visokoučinkovita izolacija SpaceMax™ tehnologije stijenke hladnjaka čini mnogo tanjima i tako stvara više prostora za pohranu bez stršenja izvan radne površine.

Iako se velika pažnja posvetila kreiranju elegantnog dizajnerskog kućanskog aparata koji će se prilagoditi svačijoj kuhinji i stilu, nije zaboravljena ni funkcionalnost, a među značajkama se posebno ističu All-Around Cooling tehnologija uz pomoć koje je ista temperatura u svim dijelovima hladnjaka, metalna ploča za hlađenje u stražnjem zidu hladnjaka koja zadržava hladnoću čak i ako stalno otvarate hladnjak te funkcije brzog hlađenja i zamrzavanja na zahtjev – za one trenutke kad vam je pod hitno potrebna rashlađena čaša bijelog vina. I unutrašnjost je minimalistički dizajnirana te se može pohvaliti skrivenim zaslonom, ravnom policom za vina te sivkastim spremnicima i kutijama za hranu.

Nova era kućanskih aparata je stigla i njihov dizajn osigurava im jednakovrijedan status kao pojedinim komadima namještaja te oni postaju nešto što više ne skrivamo, već fokus dizajnerski uređenih kuhinja.

Fotografije: Samsung

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0