MagMe Doctor: Sve što trebate znati o filerima za usne

Temu donosimo u suradnji s doktorom Markom Manceom.

Usne su središte lica. One su taktilni organ, erogena zona ali nerijetko i izvor frustracija ako njima nismo zadovoljni. Pokazalo se da muškarci ženske usne vide kao najatraktivniji dio ženskog tijela,  pogotovo ako se u jednadžbu uplete i crveni ruž.

Znanstvenici su otkrili da će u deset sekundi nakon što je prvi put upoznao damu, prosječni muškarac provesti više od polovice svog vremena gledajući  joj u usne. Ako je u igri i ruž za usne, teško da će odvratiti pogled – ružičasta će mu pozornost zadržati 6,7 sekundi, a crvena 7,3 sekunde.

Pa, ako ste nezadovoljni izgledom svojih usana i želite ih promijeniti, iz bilo kojeg razloga, u nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta.

S vremenom, zbog oštećenja od sunca, zahvaljujući nasljednim čimbenicima ili pušenju smanjuje se volumen usana i stvaraju bora oko rubova. Žene s genetski tankim usnama, posebno onom gornjom i žene koje su s vremenom izgubile volumen mogu ih uspješno pomladiti pomoću hijaluronskih filera.

Povećanje usana dermalnim filerima vraća izgubljeni volumen i dodaje bolju definiciju. Punije, seksi usne dodaju više simetrije crtama lica i vraćaju samopouzdanje.

Ono po čemu je hijaluronski filer za usne odličan je njegova komponenta za povećanje volumena. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u tijelu, ali starenjem se njena količina počinje vidno smanjivati, uzrokujući sitne bore, opuštenost i tanju kožu. Kada se hijaluronska kiselina ubrizga u usne, ona prirodno privlači vodu i vlagu na sebe što rezultira glatkom mladenačkom punoćom usana.

Četiri su jednostavna koraka za postizanje punih, sočnih usana:

  1. Prije bilo kojeg tretmana filerima, vaš će plastični kirurg zakazati konzultacije kako bi razgovarao o vašim estetskim ciljevima, načinu života i općenitom zdravlju kako bi utvrdio koji filer odgovara upravo vama.
  2. Nakon dogovora slijedi nanošenje lokalnog anestetika koji se primjenjuje na području usana. Anestetik će osigurati da se nelagoda tijekom postupka svede na najmanju moguću mjeru.
  3. Kada anestetik počne djelovati, vaš će plastični kirurg uzeti injekciju filera za usne i ubrizgati ga na unaprijed određena mjesta, nakon čega će vam nježno izmasirati usne kako bi zagladio proizvod i pružio vam najprirodnije i najbolje rezultate. Sam zahvat traje oko 15 minuta.
  4. Posljednja faza je oporavak. Svojoj se rutini možete vratiti odmah po zahvatu – nije potrebno ležati ni odmarati. Međutim, na mjestu tretiranja može se pojaviti crvenilo, oteklina ili masnica. Sve su potencijalne nuspojave privremene i trebali bi se povući u roku od sedam dana.

Rezultati filera bi trebali trajati do 12 mjeseci.

Ono što je bitno za znati i ne uzimati olakotno je to da je postupak ubrizgavanja filera za usne medicinski postupak sa stvarnim rizicima ako se radi pogrešno. Vidio sam mnogo pacijenata kojima su nekvalificirane osobe, u nesterilnim uvjetima i bez pravog iskustva priuštile stravične rezultate. Izrazito je važno konzultirati se i vjerovati svom plastičnom kirurgu prije bilo kakvih tretmana koji uključuju promjenu na tijelu.

Pune, senzualne usne nikada neće izaći iz mode, kao ni samopouzdanje. Voljeti sebe i cijeniti ono što nam je majka priroda podarila nešto je na čemu svi moramo više poraditi, no ako smatrate da  na tome jedino može poraditi kirurg, obratite se osobi od povjerenja.

Fotografije: Instagram, glowsly.com, thewowstyle.com