MagMe Doctor: Cat eyes je novi trend u plastičnoj kirurgiji

Temu donosimo u suradnji s plastičnim i estetskim kirurgom, dr. med. Markom Manceom.

U posljednje je vrijeme novi hollywoodski trend uzeo maha u plastičnoj kirurgiji i zaintrigirao svijet – cat eyes. Je li riječ o pomodnosti ili novom standardu ljepote, na vama je da prosudite, no cat eyes predstavlja izgled u kojem su obrve viša nego do sada, kako bi oči izgledale veće i otvorenije.

Oči su što prvo primijetimo kad započnemo razgovor s nekim, a u određenim se kulturama smatraju odrazom čovjekove duše. Nije stoga ni čudno  što cat eyes postupak upravo na ovaj dio tijela stavlja naglasak. Nažalost, ni područje oko očiju ne odolijeva procesu starenja.

Sam proces starenja je složen te ima više različitih faktora. Neki od ključnih faktora su promjene na  koži, nedostatak kolagena i masti ispod kože te gravitacija i struktura kostiju lica, koje u kombinaciji s genetikom utječu na to koliko brzo i kako starimo. Obrve i oči nalaze se pri samom vrhu našeg lica i moramo učiniti sve kako bi spriječili gravitacijske čimbenike koji ih vuku prema dolje.

Kombinirana terapija protiv starenja najbolji je pristup višefaktorskom procesu starenja. Gubitak masnoće i kolagena oko očiju i sljepoočnica dovodi do umornih, obješenih i manjih očiju koje djeluju kao da su klonule, a to nitko ne želi. Kroz povijest, žene i muškarci koristili su šminku kako bi naglasili periokularnu regiju, ali to ne rješava problem gravitacije i opuštanja kože. Kirurške metode, poput podizanja obrva, uspješno su korištene, ali nisu svi spremni otići pod nož. Cat eyes je zato idealan za one koje je strah operativnog zahvata, a htjeli bi vidljiv rezultat jer se tretman izvodi pomoću botoksa.

Zahvaljujući botoksu, moguće je potpuno nekirurški i bez ikakvog vremena oporavka, postići izvrsne rezultate te se pozdraviti s izgledom spuštenih obrva i tužnih očiju. Podizanje oka i obrva započinje s povišenjem obrva, a vrlo je važno to učiniti kod iskusnog kirurga koji će zahvatu pristupiti sukladno vašem stanju i željama.

Podizanje obrva botoksom uključuje ubrizgavanje tog sastojka izravno između obrva kako bi se mišići ispod čela opustili. To omogućava mišićima gornjeg dijela čela da “povuku” obrve natrag na njihovo izvorno mjesto, omogućavajući koži da se izgladi. Injekcije također pomažu očima da se rašire, djelujući na rješavanje  umornog ili tužnog  pogleda koji često prati opuštene obrve. Neki pacijenti također imaju koristi od injekcija botoksa na samim krajevima obrva kako bi opustili i te mišiće, čime se postiže dodatno “podizanje” u području čela.

Za razliku od kirurškog podizanja obrva ova metoda nije trajna, ali znatno je jeftinija i neusporedivo manje bolna. Suptilno podizanje obrva u potpunosti može promijeniti vaš izgled bez da djelujete kao da ste “radili” nešto na licu.

Postupak je siguran te je za njega potrebno oko deset minuta. Rezultati se razlikuju ovisno o tome koji se proizvod koristi, ali za deset dana trebali biste vidjeti postignuti učinak koji će trajati do šest mjeseci.

Vrijeme nažalost uzima danak našem izgledu. Gravitacija, stress i utjecaj okoliša često čine da naša koža izgleda suho, opušteno i umorno. Kad se to dogodi na licu, to ne utječe samo na naše samopoštovanje i kako se osjećamo, već i na to kako komuniciramo s ljudima i svijetom oko nas – što ne mora biti tako. Injekcije botoksa siguran su, brz i pristupačan način za malo podizanja koji nam je potreban da bismo se osjećali bolje u svojoj koži. Iako ovaj tretman za nuspojavu nema mjaukanje, ali definitivno ćete izgledati mačkasto.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0