Petra Biberica 27.02.2018.

MagMe Bites by Monika: Tjestenina sa škampima na crveno

Ako doma imate onu najdražu vam mušku osobu koja se stalno žali da od ribe nitko nikad nije ostao sit, pa još te kosti za koje mu treba povećalo, i onda još pola sata nakon ručka gunđa da je gladan, ovo je idealan recept za koji će čak i On tražiti tanjur više.

Sastojci:

450g tijesta

500g pasirane rajčice

500g repova škampa

100ml bijelog vina

1 luk

1 režanj češnjaka

sol

papar

2 žličice šećera

Aioli začin (Harissa Spice Store)

maslinovo ulje

peršin

Priprema

Očistite škampe i odvojite im repove. Na prethodno zagrijanoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodajte repove škampa i dinstajte dok ne dobiju boju. Podliti bijelim vinom.  Nakon što vino ishlapi, po potrebi podliti vodom. Dinstati još par minuta pa preseliti repove škampa na tanjur.  U međuvremenu u kipućoj posoljenoj vodi u loncu skuhajte tijesto po uputama na pakiranju.  U istoj tavi gdje ste dinstali repove škampa, prodinstajte luk i protisnuti češnjak na maslinovom ulju. Po potrebi podliti vodom. Kad je luk postaklio dodajte pasiranu rajčicu, 2 žličice šećera, sol, papar, peršin i Aioli začin (Harissa Spice Store). Kada je umak gotov, vratite u tavu repove škampa i kuhajte još par minuta.

Poslužite uz salatu i čašu bijelog vina. Dobar tek!