Monika Topfer 07.09.2017.

MagMe Bites by Monika – Rižoto od cikle i jabuke

Kao što pokreće i utječe na beauty, modne i ostale lifestyle trendove, Instagram pokreće (i nameće) trendove u prehrani i healthy and fit načinu života.  Popularizira zdrave namirnice koje su prije rijetko pronalazile mjesto u našoj kuhinji, a sada su upravo one naši glavni akteri na tanjuru. Nisam pobornik one “Jedem zato što je in.”, ali priznajem da me Instagram ohrabrio u spajanju nespojivog, i kreiranju novih jela zanimljivih okusa i izgleda. I upravo je to ono čime se rukovodim u kuhanju – inovativno, kreativno, po mogućnosti brzo i jednostavno. No, prije svega- nekonvecionalno.

SASTOJCI:

1 crveni luk
1 režanj češnjaka
240g riže
sol
žličica  šećera
2 srednje kuhane cikle
150g krem sira
1 jabuka
1 limun
svežanj baby špinata
0,75l vode
feta sir
orasi

POSTUPAK:

Crveni luk nasjeckati i na rastopljenom maslacu dinstati dok ne pocakli. Tips: Na luk staviti žličicu šećera kako bi se karamelizirao i brže pocaklio. Dodajte rižu, posolite i miješajući podlijevajte vodom 25 min. U međuvremenu u food processoru izmiksati ciklu, sir i limunov sok. Kada je riža pri kraju, dodajte jabuku nasjeckanu na komadiće te dinstajte još 7 min i dalje podlijevajući vodom ako je potrebno.

Na kraju dodajte pire od cikle i baby špinat te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ukrasite feta sirom i orasima, a za sve dodatne informacije o receptu posjetitie moj Instagram profil pod nazivom @monica_t,

P.S. Ne brinite, i Njemu će biti fino, ali nemojte mu otkriti sve sastojke prije prvog zalogaja. 😉 Dobar tek!