MagMe Bites by Monika : Avokado kao (modni) trend

Sjećate se vremena kada tost s avokadom nije bio samo fancy doručak za instagram? Tost ili kruh kao basic namirnica i avokado kao “hrana elite”? Danas nam je feed preplavljen jelima avokada onih koji ga vole, onih koji ga ne vole – i onih koji ga jedu jer je to sada trend. Avokado definitivno prolazi jednu evoluciju karakterističnu u svijetu mode – od čudnog, prihvaćenog, preko vrhunca apsolutno obožavanog koji konzekventno tome najčešće završava zasićenjem i averzijom prema istom – zaista turbulentna sadašnjost i nepredvidiva budućnost za ovu nutritivno najbogatiju voćku. Pitam se, je li došlo došlo do toga da je zapravo kontroverzno govoriti o ovoj temi i plešem li na rubu polemike u kojoj se neki mogu pronaći? No, bili fan ili cinik, nemojte avokado uzimati zdravo za gotovo. Previše je vrijedna i zahvalna namirnica da bi ovisila o instagram platformi, blogerima i influencerima.

Možda ste tost s avokadom i šipkom već vidjeli ili jeli, no ja sam svejedno odlučila pokazati kako ga ja pripremam. Izađite malo iz svoje klasične rutine doručka i dajte mašti na volju. A čaša Juicy-a 100% super bobice zaokružit će cijelu priču i biti točka na i ovome doručku.

SASTOJCI:

½ avokada

½ limuna

1 žlica kremastog sira

sol

papar

integralni tost ili kruh

šipak

posni sir

PRIPREMA:

Jušnom žlicom izvadite avokado iz kore. Vilicom ga izdrobite te dodajte limunov sok, kremasti sir, sol i papar. Miješajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Tost ili kriške kruha prepecite i premažite avokadom te dodajte zrna šipka i posni sir. Po želji možete upotrijebiti i kuhano jaje, orašaste plodove, feta sir, dimljeni losos… Dobar tek!

Tips: Zaista je među zdravijim namirnicama, ali svakako je važno kako, koliko i s čim ga jedete jer lako možete preći kalorijsku granicu maksimuma, što je individualno i ovisi o vašim svakodnevnim navikama, tjelesnoj aktivnosti i zdravlju.