MagMe Bites by Monika: Cheesecake brownie s malinama

Ovo je jedan od mojih najdražih recepata za brownie koji već godinama često radim.  Ma zapravo je najdraži i ni jedan drugi nije niti približno dobar. Sočan i taman, spoj čokoladnog i cheesecake sloja s kiselkastim notama malina daje totalnu rapsodiju okusa. Brz, bombastično ukusan, a i instagramski fotogeničan. Zasladite vikende i razveselite se. U nastavku donosim adaptiranu i prerađenu verziju originalnog recepta Linde Lomelino.

SASTOJCI (za  brownie smjesu):

130g brašna

300g šećera

6 velikih žlica kakaa u prahu

4 jaja

220g otopljenog maslaca

prstohvat soli

1 žlica arome vanilije

 

(cheesecake smjesa):

1 jaje

250g krem sira

100-120g malina

90g šećera

2 žlice brašna

sok 1 limuna

1 vanilin šećer

 

Dodatno:

1 žlica maslaca za premaz protvana

1 žlica kakaa u prahu za pokriti protvan

1 žlica brašna za maline ako su zamrznute

POSTUPAK:

Pomiješati suhe sastojke, dodati ostale sastojke i miksati smjesu za brownie dok se svi sastojci ne sjedine. Izmiksati sloj od sira na maloj brzini. Ako vam se smjesa čini prerijetka, ne brinite.  Maline pomiješajte s brašnom.

Namastiti protvan maslacem i posuti jednom žlicom kakaa dno protvana. ¾ brownie smjese preliti u protvan.  Laganim pokretima žlicom staviti smjesu od sira kao “hrpice” na čokoladnu smjesu. Čačkalicom povlačeći oblikujte krugove i zavijutke te na kraju nasumice posložite maline. Pecite na 180°C cca 40-tak minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako smjesa ostane na čačkalici, produljite vrijeme pečenja.