MagMe Bites by Monika: Cheesecake brownie s malinama
Ovo je jedan od mojih najdražih recepata za brownie koji već godinama često radim. Ma zapravo je najdraži i ni jedan drugi nije niti približno dobar. Sočan i taman, spoj čokoladnog i cheesecake sloja s kiselkastim notama malina daje totalnu rapsodiju okusa. Brz, bombastično ukusan, a i instagramski fotogeničan. Zasladite vikende i razveselite se. U nastavku donosim adaptiranu i prerađenu verziju originalnog recepta Linde Lomelino.
SASTOJCI (za brownie smjesu):
130g brašna
300g šećera
6 velikih žlica kakaa u prahu
4 jaja
220g otopljenog maslaca
prstohvat soli
1 žlica arome vanilije
(cheesecake smjesa):
1 jaje
250g krem sira
100-120g malina
90g šećera
2 žlice brašna
sok 1 limuna
1 vanilin šećer
Dodatno:
1 žlica maslaca za premaz protvana
1 žlica kakaa u prahu za pokriti protvan
1 žlica brašna za maline ako su zamrznute
POSTUPAK:
Pomiješati suhe sastojke, dodati ostale sastojke i miksati smjesu za brownie dok se svi sastojci ne sjedine. Izmiksati sloj od sira na maloj brzini. Ako vam se smjesa čini prerijetka, ne brinite. Maline pomiješajte s brašnom.
Namastiti protvan maslacem i posuti jednom žlicom kakaa dno protvana. ¾ brownie smjese preliti u protvan. Laganim pokretima žlicom staviti smjesu od sira kao “hrpice” na čokoladnu smjesu. Čačkalicom povlačeći oblikujte krugove i zavijutke te na kraju nasumice posložite maline. Pecite na 180°C cca 40-tak minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno. Ako smjesa ostane na čačkalici, produljite vrijeme pečenja.