Luksuzna Hermès x Rolls-Royce limuzina je automobil naših snova

Kad je luksuz u pitanju, nema spora da britanski automobili Rolls-Royce zauzimaju zasebnu kategoriju, baš kao i kožnati modni dodaci francuske kuće Hermès. A kad se spoji ekspertiza i tradicija dvaju brendova, rezultat je megaluksuzna interpretacija limuzine Phantom, stvorena posebno za potrebe japanskog milijardera, kolekcionara i auto-moto entuzijasta Yusakua Maezawaeu.

Jedinstveni Rolls-Royce Phantom Oribe, prva je i vrlo vjerojatno jedina, suradnja dvaju luksuznih brendova koji su udružili stručnjake za kožu i drvo iz svojih ateljea i stvorili bespoke interijer automobila kojeg će milijarder koristiti kao ekstenziju privatnog zrakoplova koji je odnedavno u njegovoj floti.

Nije bilo dovoljno da u svojem vlasništvu ima jednu od najluksuznijih limuzina na svijetu, već je želio da dizajnom, zemljanim tonovima i prirodnim drvom, reflektira privatni jet koji je, pak, inspiriran njegovom kolekcijom antičke japanske keramičke umjetnosti.

Specijalisti za materijale, najbolji majstori zanata i dizajneri obaju brendova udružili su se na ovom projektu kako bi napravili one-of-a-kind automobil, a rezultat je zaista veličanstven. Phantom Oribe izvana obojen je krem bojom i specijalnom nijansom zelene – Oribe Green, koja je kreirana za Maezawau i to na temelju komada iz njegove kolekcije Oribe keramike iz 16. stoljeća. Uz to, prvi put u povijesti će Rolls-Royce, dopustiti da se nijansa laka s njihova automobila koristi i negdje drugdje – ponudili su Japancu da istom bojom dekorira interijer svojeg privatnog jeta.

I dok eksterijer limuzine “vrišti” Rolls-Royce, gotovo sve što možete dotaknuti u unutrašnjosti automobila je mekana Hermès koža. Enea zelena koža iz ateljea francuske modne kuće prekriva volan, mjenjač, ručke, dio kontrolne ploče te interijer pretinca na suvozačkoj strani, hladnjak za šampanjac i centralnu konzolu. Ručno rađen model, temeljen na Phantomu VIII, djelo je koje u najboljem svjetlu predstavlja rad Rolls-Roycea i Hermèsa, koji su ovime još jednom dokazali da, kad je luksuz u pitanju, nema im ravnih!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Rolls-Royce, Hypebeast

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0