Luksuz na četiri kotača: Nova Mercedes-Maybach S-klasa je limuzina snova

Elegancija, luksuz i komfor tri su riječi koje opisuju novu Mercedes-Maybach S-klasu! Limuzina već na prvi pogled oduzima dah prvenstveno zbog laka u dvije boje koji je kruna najvećeg luksuza u svijetu automobila – dostupno je čak devet različitih kombinacija boja, a uz to, za unutrašnjost vozila možete birati među ekskluzivnim vrstama kože novih boja, novim ukrasnim elementima i kontrastnim šavovima čija je kombinacija ugrađena možda samo jednom.

No, nisu samo dizajn i unutrašnjost ono čime ovo vozilo prednjači u kategoriji luksuznih limuzina. Otkad je tvrtka Maybach-Motorenbau GmbH predstavila svoje prvo vozilo 1921. godine, ljubitelji automobila diljem svijeta povezuju naziv Maybach sa snagom zapakiranom u najelegantniju ekskluzivnost. Tom je duhu Mercedes-Benz sad ponovno udahnuo život.

Dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća vozila kuće Maybach bila su najljepši, najveći i najvrjedniji automobili koji su i po tehničkim karakteristikama zauzimali vodeće pozicije. Vozači automobila još i danas žude za najboljim na svijetu, a tu želju ispunjavaju modeli Mercedes-Maybach, posebice nova S-klasa.

Tradicionalna elegancija spojena je s najmodernijim komforom – natpis “Maybach” na prednjem dijelu vozila s jasno istaknutim prednjim svjetlima MULTIBEAM LED definira standard koji ispunjavaju snažna i elegantna silueta te otmjeni kromirani elementi. U vozilu vas, također, dočekuje osjećaj prostranosti i arhitektura koja je istodobno multifunkcionalno radno okruženje i ekskluzivni salon – bilo da trebate rasklopivi radni stol ili čašu za šampanjac pri ruci (dostupna je opcija hladnjaka za šampanjac), u novoj Mercedes-Maybach S-klasi vaše su želje na prvom mjestu.

Dostupno je i komforno upravljanje Energizing malim impulsima koje može osjetno povećati osjećaj ugode. Ono povezuje različite komforne sustave u vozilu kao što su Thermotronic, funkcija masaže ili osvježavanja i spaja ih u šest definiranih programa. Među istaknutim obilježjim komfora su i Airmatic, Magic Body Control, pogon na sve kotače 4Matic te sustav pomoći uspmjeren na budućnost Mercedes-Benz Intelligent Drive, koji povezuje visoko razvijene sustave pomoći i pritom anticipativno u obzir uzima inteligentne podatke na kartama. Što se sigurnosti tiče S-klasa opremljena je s Head-up zaslonom, Pre-Safe® impulsom, sustavom aktivne pomoći pri kočenju te paketom za parkiranje s daljinskim upravljanjem.

Snažan motor i grandionzna unutrašnjost te napredna tehnologija podižu iskustvo vožnje na novu razinu, i to s komforom putnika na prvom mjestu – automobil je opremljen i automatskim sustavom koji suzbija sve zvukove izvan vozila koji mogu ometati putovanje. Udobna limuzina koja je dokaz najviših standarda i luksuza automobilske industrije bit će dostupna za kupnju u ljeto 2021. godine, a zadovoljit će i one najzahtjevnije.

  

Fotografije: @maybachluxury