Luiv Chalet jedno je od najljepših mjesta za odmor u Gorskom kotaru koje smo vidjeli

Gorski kotar jedna je od najljepših ljepota Hrvatske, koja kao da je još nedovoljno istražena, no istovremeno poželjna i tijekom zimskih i ljetnih mjeseci. Tijekom hladnijih mjeseci prekriven snježnim pokrivačem, a tijekom toplijih mjeseci prekrasna oaza zelenila, mira i optimalnih temperatura. Ova predivna regija, koja je dovoljno blizu Zagreba da tamo možete pobjeći i na kraći izlet tijekom vikenda, posljednjih je godina mjesto na kojem se grade prekrasna arhitektonska rješenja koja su dostupna za dnevno iznajmljivanje. Jedno od takvih je i Luiv Chalet, prekrasna planinska kuća smještena na obroncima Mrkoplja koja je idealna za miran bijeg od užurbane svakodnevnice.

Mrkopalj se smjestio na zapadnim obroncima Velike Kapele u Gorskom kotaru i posljednjih godina slovi kao sve popularnija destinacija. Unatoč tom novom trendu, i dalje se radi o iznimno mirnoj sredini i netaknutim prirodnim ljepotama zbog koje ćete na tom mjestu definitivno uživati u odmoru o kakvom mnogi sanjaju. A da ta netaknutost prirode može biti povezana s luksuznim iskustvom, dokazuje i ova kuća koja se smjestila na osami te omeđena šumom, predstavlja najviši oblik mira i intimnosti.

U samom nazivu Chalet Luiv jasno je o kakvoj se kući radi. Naime, Chalet predstavlja manje drvene kuće koje se nalaze u planinskim područjima i one koje služe kao kuće za odmor. Upravo je takva bila i inspiracija iza ovog veličanstvenog mjesta, inspirirana chaletima koje smo navikli viđati u Švicarskoj i Francuskoj. Samim prvim pogledom na fotografije vidljivo je da se radi o pristupu uređenju koji istovremeno pokušava biti tradicionalan i moderan. Dok se velika staklena stijena nalazi duž cijelog prednjeg dijela kuće, drugi su dijelovi prekriveni drvetom koji se savršeno uklapa u krajolik.

Savršena fuzija prekrasnog uređenja i funckionalnosti prostora vidljiva je i na samim fotografijama, a ono što joj daje na luksuznosti je činjenica da je sve izrađeno po mjeri. Kuća možete primiti do devet gostiju i u njoj se nalaze tri spavaće sobe. Uređenjem interijera dominiraju jednostavne nijanse te dominira drvo i tekstil zemljanih tonova, što ovom uređenju dodaje prizvuk minimalizma.

No, kao da nije dovoljno to što je kuća sa svih strana orijentirana na šumovit prostor i planine, jer ovo jedinstveno odredište nudi i brojne druge pogodnosti zbog kojih bismo ga odabrali za savršen odmor. Gostima su na raspolaganju unutarnji bazen i sauna koji također gledaju prema planinama, a slobodno se vrijeme može provoditi i u kino dvorani.

Radi se o odredištu u kojem ćete nedvojbeno uživati tijekom svih godišnjih doba; trenutačno prekriven snježnim pokrivačem, dok tijekom ljeta možete doći do prvih plaža u samo sat vremena. Ovo jedinstveno mjesto dostupno je za najam putem stranice Airbnb, a mi ga definitivno dodajemo svojoj listi želja za neko od sljedećih putovanja!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Chalet Luiv, Instagram (@luiv_chalet_mrkopalj)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0