Louis Vuitton: prva kolekcija mirisa nakon 70 godina

Louis Vuitton jedan je od rijetkih brendova koji godinama nije imao svoju liniju mirisa. Zadnji put lansirali su parfem prije točno 70 godina, davne 1946. godine. Kreator novog mirisa Louis Vuittona zapravo je apsolutna zvijezda svijeta parfema, a radi se o Jacquesu Cavallieru Belletrudu koji dolazi iz obitelji poznate po izradi parfema, te je do sada radio na nekim od najpopularnijih mirisa kao što su Armani Aqua di Gio, Dior Addict i Jean Paul Gaultier Classique.

o.43199

Kolekcija LV parfema dolazi u bočicama od 200 ml, 100 ml i u obliku putnog spreja. Ukupno ima sedam različitih mirisa, a moguće je kupiti i dva različita seta koji sadrže svih sedam mirisa, ali u bočicama po 10 ml.

ARTICLE2-Louis-Vuitton-Perfume18_Untitled-1

Kolekcija mirisa bazirana je isključivo na cvjetnim tonovima, a Belletrudova želja bila je ispričati cvjetnu priču.

„Donijeli smo odluku da ovi mirisi moraju biti ženstveni. Cvijeće je delikatno, tako intenzivno, tako moćno i predivno- baš kao i žena. Moja želja je oduvijek bila staviti ljepotu cvijeta u jednu bočicu!“- Jacques Cavallier Belletrud

Prilikom izrade parfema, korišten je proces nazvan CO2 ekstrakcija, koji je nekada služio za izvlačenje kofeina iz kave. Tim procesom uspješno se iz kineskog jasmina ili svibanjske ruže izvlači esencija mirisa, a pritom se zaobilazi uobičajeni proces prokuhavanja.

LV PARFUMS_6-7

Iako je ova kolekcija parfema posebna iz više razloga, činjenica da je kreativni direktor Nicolas Ghesquière donio odluku o bočicama koje se mogu ponovno napuniti, čini je i ekološki prihvatljivom. Ove divne cvjetne note bit će dostupne samo u Louis Vuitton dućanima po cijeni od 240$ za bočicu od 100 ml.

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0