Losos u lisnatom tijestu – jednostavan recept kojim možete oduševiti goste!

Ako ste među onima koji vole pozivati prijatelje doma na druženje, onda ste se vjerojatno nekad susreli s nedostatkom ideja što im poslužiti, a da bude drugačije, a opet fino i ukusno. Naravno, vjerujemo da svatko od vas ima svojih aseva u rukavu, te da uvijek postoji nekoliko provjerenih recepata koje servirate, a koji uvijek oduševe sve okupljene. No ako biste s vremena na vrijeme ipak htjeli malo eksperimentirati, onda je svakako dobro naići na pokoji novi recept.

A uz uvjet da je recept novi, svaki domaćin cijenit će i da recept ne bude prezahtjevan odnosno da priprema ne uzme previše vremena. Upravo smo takav recept pronašli za jelo koje bi se moglo svidjeti svima koji traže slasne zalogaje s twistom. Radi se o lososu s kremastim sirom u lisnatom tijestu s cherry rajčicama i notom limuna.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • četiri žlice kremastog sira (primjerice Philadelphia sir)
  • dvije šake špinata
  • 15-ak cherry rajčica
  • mladi luk
  • sol
  • naribana korica četvrtine limuna
  • pakiranje dimljenog lososa (količina po želji)
  • lisnato tijesto
  • jaje

Na ugrijanoj tavici s maslinovim uljem prepržite oprani špinat i pustite ga da samo uvene na tavici. Cherry rajčice prerežite na polovice, te zajedno s uvenulim špinatom pomiješajte s nekoliko žlica kremastog sira. Nasjeckajte mladi luk na sitno, dodajte smjesi i to sve zajedno posolite te dodajte limunove korice, nakon čega sve dobro promiješajte.

Ako ste kupili gotovo lisnato tijesto, potrebno ga je razvaljati na kvadratni oblik, te rubove sa svake strane prerezati nožem svakih 2 do 3 centimetra. Smjesu rasporedite po sredini lisnatog tijesta, ravnomjerno da na svakom djelu imate i rajčica i špinata. Na raspoređenu smjesu dodajte kriške dimljenog lososa, jednu do druge da prekriju cijelu sredinu.

Bočne stranice lisnatog tijesta, koje ste prethodno rezali na ploške preklopite preko kriške lososa s jedne i druge strane te ih lagano spojite na vrhu. Umutite jaje i kistom premažite lisnato. Pećnicu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva, koristeći ventilator. Pecite 15 do 20 minuta.

Ovo jelo možete poslužiti uz čašu vina te uz druge brze zalogaje, kao dodatak atmosferi da vaši gosti imaju što degustirati, a možete ga poslužiti i kao korektno predjelo na večeri u slijedovima. Naravno, sastojke možete korigirati po svojim preferencijama te dodavati ili micati iz smjese što god vam se sviđa ili ne sviđa. No svakako predlažemo da za prvi put probate originalni recept, jer vjerujemo da će vaši gosti biti oduševljeni. Dobar tek!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: IG @masha.stories

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0