Ljubičasta je boja 2022. godine, a evo i komada koje možete kupiti već danas!

Cijenjeni institut za boje Pantone proglasio je boju 2022. godine! Nijansa ljubičaste pod nazivom “Very Peri 17-3938” posebno je kreirana za ovu prigodu i čini novitet u njihovoj bogatoj paleti boja. Riječ je o nijansi ljubičaste za koju Pantone tvrdi da odiše samopouzdanjem i znatiželjom te je intrigantna i potiče kreativnost.

Prema institutu za boje “Very Peri” trebao bi vas inspirirati za prihvaćanje svih mogućnosti i dati novu viziju života, jer živimo u razdoblju transformacije svijeta, a ova nijansa daje budućnosti malo boje i pozitive. Pantone “Very Peri 17-3938” je simbol globalnog zeitgeista i tranzicije u kojoj se nalazimo – izlazimo iz intenzivnog perioda izolacije, naši se prioriteti i standardi mijenjaju, a virtualni i stvaran svijet se miješaju.

Upravo je digitalni dizajn stvorio mogućnost osmišljavanje nove boje, a s obzirom na to trendove u gamingu, popularnosti metaversea te rastuće umjetničke zajednice u digitalnom prostoru, “Very Peri” ilustrira miks modernog života i kako se trendovi u bojama iz virtualnog svijeta “prelijevanju” u stvarni i obrnuto.

Zmmermann

“Po prvi put je za Pantone boju godine stvorena nova boja putem edukacijskog programa koji reflektira inovaciju u svijetu i transformaciju kroz koju trenutačno prolazimo. Dok društvo prepoznaje boje kao način komunikacije i sredstvo za izražavanje ideja i emocija koje nas može angažirati i povezati, kompleksnost ove crvenkaste ljubičaste nijanse s dodatkom plavog odsjaja naglašava nevjerojatne mogućnosti ispred nas”, izjavila je Laurie Pressman, dopredsjednica Pantone Color Institutea.

The Attico

Iako je riječ o ljubičastoj s crvenim podtonom, ova ljubičasta ipak ima i kvalitete plave boje te djeluje iznimno dinamično, pomalo sanjivo i zaista neodoljivo za proljeće. No, ne morate čekati idući sezonu da biste boju 2022. godine nosili. Modni dizajneri kao da su predosjetili Pantoneov izbor te su nam već sad, u kolekcijama za sezonu jesen/zima 2021., servirali komade u “Very Peri” ljubičastoj koje možete kupiti već danas.

Rotate

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović je u sklopu modne linije Leilou predstavila midi model haljine s naborima ljubičaste nijanse, a party haljine dostupne su i u ponudi brendova koje obožavaju svjetske influencerice – The Attico, Zimmermann i Bottega Veneta. Njujorška marka Khaite predstavila je popularan model kardigana u ljubičastoj boji, u kolekciji cool danskog brenda Rotate nalazi se pufasta jakna s njihovim logom koju bismo nosili odmah, dok ponuda brenda Stand Studio krije statement teddy kaput u hit boji.

U nastavku otkrijte dizajnerske komade u it boji 2022. godine uz pomoć kojih možete biti u trendu već danas!

Bottega Veneta
The Attico
Khaite
Stand Studio
Shoreditch Ski Club
Rotate
Patou
MSGM
A.P.C.
Forte Forte

Fotografije: Pantone, Farfetch, Leilou

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0