Lubenica ljeti često mijenja pokoji obrok – dobro rashlađena i savršeno slatka, jedno je od naših najdražih voća. Kako bi postala još ukusnija, a i poslužila umjesto deserta, donosimo vam vrlo jednostavan recept da ju podignete na sasvim novu razinu.

Za jednu manju lubenicu bit će vam potrebno:

  • 50 grama šećera po izboru
  • 5 grama kvalitetne soli
  • korica cijele jedne limete
  • 7-8 listova svježeg bosiljka
  • 5-6 listova svježe mente

Sve sastojke dobro istucite u mužaru, oštrim nožem dobro nasjeckajte ili u blenderu smiksajte, dok se smjesa u potpunosti ne pomiješa.

Kriške hladne lubenice aranžirajte na tanjuru te izdašno pospite pripremljenom smjesom.

Jednostavnije ne može, a wow okus i dojam su zagarantirani!

Recept i fotografije preuzeti su s bloga love&olive oil.