Live performans stvaranja skulpture na Noć muzeja

U sklopu ovogodišnje Noći muzeja 26. siječnja, kipar Hrvoje Dumančić će u Muzeju Sinjske alke u Sinju dočarati posjetiteljima nešto što obično oko nema priliku vidjeti svaki dan – kako nastaje skulptura.

Kipar će modelirati svoju skulpturu u ambijentalnom ugođaju tako da će publika u galeriji sudjelovati u stvaranju umjetničke skulpture i pri tom se družiti s umjetnikom. Cilj koncepta je na slikovit i dinamičan način prikazati nastanak jedne skulpture i to sve uživo pred publikom. Ljubitelji umjetnosti obično pred sobom imaju “servirano” djelo, dok fazu stvaranja umjetnosti iza zatvorenih vrata ateliera rijetko kada mogu doživjeti. Baš zato bi ovaj kreativni i inovativni pristup mogao zanimati mnoge.Posjetitelji će također imati priliku vidjeti i Dumančićeve skulpture koje su dio muzejskog glavnog postava Alkarske  povorke – deset skulptura konja prirodne veličine te 14 alkara.

Na posjetitelju je odlučiti hoće li odabrati odgledati cijeli postupak nastanka ili kreće dalje. Početak je u 18 sati, a završetak u 1 sat iza ponoći.

Foto: Petra Gospodnetić

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0