Little Big Chair – dizajnerska fotelja o kojoj maštamo

Da su Danci pravi maheri kad je dizajn namještaja u pitanju dokazali su nebrojeno puta. No, sa svakim novim komadom koji otkrijemo, iznova se oduševimo genijalnim dizajnom koji u sebi uvijek ima i cozy komponentu. Jedan od takvih komada je i fotelja Norr11 Little Big Chair koja nas je svojom formom i teksturom osvojila na prvi pogled.

Riječ je o statement fotelji lansiranoj 2019. godine kojoj popularnost ne pada niti tri godine od predstavljanja te je na dobrom putu da postane pravi klasik u svijetu namještaja, a krasi neke od najstylish skandinavskih interijera. Sa svojim skultpularnim i zaobljenim, organskim oblikom poziva na opuštanje u udobnosti ove lounge fotelje, a za njezin dizajn zaslužni su Kristian Sofus Hansen i Tommy Hyldahl.

Zanimljiv i svevremenski dizajn nastao je kao spoj utjecaja modne pozadine Hyldahla te utjecaja japanske estetike na Hansena koji je tamo proveo dio svojeg života. Zato je ova fotelja savršen spoj estetike i funkcionalnosti – oku je ugodna pa će biti ukras baš svakom interijeru, a zbog njezine udobnosti svi ukućani će se boriti za svoje mjesto.

Nizak, mekani naslon kao da obavija leđa dok ste naslonjeni na njega, a izgledom djeluje poput kukuljice koja vas štiti. Mekoća i udobnost ove fotelje bila je polazišna točka za dizajn, a svojim zaobljenim linijama zaista poziva na to da se u nju udobno smjestite. Iako je u suštini riječ o minimalističkom komadu namještaja vizualnom sastavljenom od dvije cjeline, fotelja ima određen karakter i zanimljiv izgled.

Dodatnu prednost Little Big Chair fotelji daje i okretna baze zbog koje je možete i seliti po interijeru. Fotelja s danskim potpisom se izrađuje u Italiji, a dostupna je u nekoliko različitih varijanti. Među najpopularnijima se nalazi bijeli bukle, a fotelja je od tog materijala dostupna i u smeđoj i plavoj tkanini. Dizajn je upotpunjen i najmekšom ovčje vuneMoonlight s Novog Zelanda, koja obećava odmor baš svaki put kad se smjestite u nju.

Fotelje danskog brenda dostupne su u zagrebačkom concept dućanu Soba

Fotelje Little Big Chair u verzijama od buklea imaju cijenu od 2700 eura, dok u verziji od vune imaju cijenu od 4700 eura. Ovaj model brenda Norr11 dostupan je i u Hrvatskoj – u Soba concept storeu!

@lottefaassenn

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Soba, Norr11, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0