Lijek za prištiće: Otkrijte čudesan Mario Badescu Drying Lotion!

Bilo da je riječ o hormonalnim promjenama, masknama, prištićima uzrokovanim pojačanim znojenjem ljeti ili ste im, pak, jednostavno skloni, nitko nije oduševljen kada ugleda nepravilnosti na licu. Jedan od proizvoda koji se već godinama uspješno bori protiv prištića i koji je stekao kultni status zahvaljujući svom izvanrednom djelovanju je Mario Badescu Drying Lotion, kojeg smo odlučili isprobati i uvjeriti se u djelotvornost iz prve ruke.

SASTOJCI LOSIONA

Losion za sušenje prištića, čiju je formulu osmislio osnivač brenda Mario Badescu, rješava pojavu nepravilnosti preko noći. Kreiran je krajem šezdesetih godina, a zahvaljujući dvofaznom rješenju ciljano djeluje na smanjenje prištića.

Malena, staklena bočica ovog losiona skriva ružičasti talog na dnu i prozirnu tekućinu koja ispunjava bočicu. Aktivni sastojci koji ga čine – salicilna kiselina, sumpor, kalamin i cinkov oksid, utječu na redukciju prištića.

Salicilna kiselina djeluje kao snažan eksfolijacijski agent te je često pronalazimo među sastojcima proizvoda protiv prištića. Djelovanjem pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože koje začepljuju pore i doprinose nastanku prištića ili akni. Sumpor je na listi kako bi apsorbirao višak ulja i pomogao u isušivanju prištića. Kalamin smiruje i hladi nadraženo područje te je jedan od čestih sastojaka krema koje se koriste za smirivanje kože nakon uboda insekata. Cinkov oksid štiti kožu i sprječava njezino daljnje nadraživanje, a svi ovi sastojci zajedno rade na isušivanju prištića, pritom ne isušujući kožu.

Riječ je o jednom od najprodavanijih i najpopularnijih beauty proizvoda na svijetu, koji već godinama ruši rekorde prodaje i čija popularnost, bez obzira na konkurenciju, ne jenjava.

KAKO SE KORISTI LOSION?

Iako bi, na prvi pogled na bočicu i ružičasti talog, vjerojatno pomislili kako je trebate protresti – to nikako nemojte učiniti. Ako je tekućina ružičaste boje, ostavite je na ravnoj površini, dok se talog u potpunosti ne razdvoji. Čist i suh štapić za uši uronite u bočicu kako bi se namočio prozirnom tekućinom, a vrh štapića dotaknuo ružičasti talog. Na suho i čisto lice, štapićem nanesite losion na prištić koji će se preko noći osušiti. Hidratantne serume i kreme koristite na ostatku lica, a losion na prištiću neka ostane u potpunosti suh.

Ujutro, nakon pranja lica, nepravilnosti bi trebale biti smanjene te bi se crvenilo trebalo povući. Ovaj proizvod može se koristiti i danju, ali ružičaste točkice bit će uočljive na koži, pa ga je lakše koristiti u sklopu noćne njege kože. Mario Badescu Drying Lotion odgovara gotovo svim tipovima kože, čak i onim najosjetljivijim, a uočite li pojavu prištića – reagirajte odmah jer je losion djeluje čak i na prvu naznaku crvene mrljice na licu!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: @lamakeupaffaire, @mariobadescu

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0