La Foleia, talijanska vila u kojoj vrijeme prestaje teći

Svako toliko na društvenim mrežama naiđemo na lijepo uređene interijere, no rijetko koji nam oduzme dah poput talijanske vile La Foleia. S fasadom od blijedoružičaste boje, okružena lopočima koji plutaju na jezeru, izgleda kao raj na zemlji i mjesto u kojem vrijeme prestaje teći. Sasvim suprotno od spokojnog eksterijera krije se u unutrašnjosti vile u kojoj vlada apsolutni maksimalizam – prostor je pun freski na zidu, neoklasicističkog namještaja s uzorcima i porculanom koji je dostojan francuskog dvora.

Idilično mjesto koje kao da je muzej prošlosti okruženo stoljetnim hrastovima zamišljeno je kao mjesto za odmor i opuštanje, u okruženju prirode, nedaleko od jezera Maggiore. Skriveni dragulj nevjerojatno je romantičan zbog okruženja, a ovo luksuzno odmaralište koje se sastoji od dva objekta, dostupno je za najam. Uz to, u sklopu La Foleia imanja održavaju se i retreatovi usmjereni na zdravlje i sporiji način života, poput joga retreata koji je na rasporedu od 18. do 20. studenog.

Iako su priroda, bogata vegatacija, privatno jezero i vanjski dijelovi imanja ono zbog čega ovo mjesto morate posjetiti, vlasnici se nisu nimalo štedili u uređenju interijera koje konkurira nekim od najboljih svjetskih hotela. Restaurirani objekti potječu iz 19. stoljeća, a nalaze se jedno nasuprot drugog, sa svake strane jezera.

Vila Ottagonale neoklasična je građevina osmerokutnog oblika s francuskim prozorima i skulpturama koje stoje između njih, dok je vila Padiglione paviljon izgrađen u istom vremenskom periodu s jednako lijepim i otvorenim pogledom na jezero. Interijer obje građevine je poseban, što zbog elemenata koji su zadržani od originalnog uređenja što zbog komada koji komplementiraju tom prostoru kao što je vintage namještaj. Hodnici puni fresaka i niša ukrašenih sa skulpturama, staklenik i ogromni prozori koji u svim prostorijama propuštaju prirodu u interijer samo su dio posebnosti ovih vila.

U vili Ottagonale nalaze se dvije spavaće sobe te tri kupaonice, a uređenje soba osmišljeno je tako da si međusobno rade kontrast – tako je, primjerice, jedna od kupaonica u potpunosti prekrivena crnim mramorom, dok je spavaća soba uređena u blijedoružičastoj nijansi. Kontrast između jarkih i pastelnih boja daje dodatan šarm uređenju, a posebno se ističe veranda koja se koristi kao blagovaonica, u kojoj je teško prepoznati granicu između interijera i eksterijera.

Paviljon pod nazivom vila Padiglione sastoji se od dnevnog boravka ukrašenog freskama te kaminom, a prozori u toj prostoriji vode u dvorište ispred jezera u kojem se tijekom obroka možete uživati u pitoresknom pogledu na površinu jezera prekrivenu lopočima. U toj se vili također nalaze dvije velike spavaće sobe, uređene u pastelnim nijansama i drvu, s jednostavnim, retro kupaonicama iz kojih također puca pogled na prirodu i bujnu vegetaciju oko vile.

Uz to što jednostavno možete odmarati u predivnom interijeru i eksterijeru, možete uživati i u wellness iskustvu u dva vanjska bazena, finskoj sauni i vanjskom tušu, a moguće je i dogovoriti različite tretmane i masaže na imanju. Za one koji ipak vole aktivniji odmor, tu je drveni motorni brodić s kojim možete cruisati po jezeru Maggiore koji se nalaze u blizini, možete dogovoriti turu po vinskim cestama ili ugovoriti tečaj kuhanja s privatnim chefom u vilama.

Imanje La Foleia može se rezervirati putem njihove službene stranice, a pravi je izbor ako tražite nešto drugačiji odmor, odvojeni od svih, usred divne prirode zbog koje ćete se osjećati kao da ste na setu nekog starinsko filma ili, pak, usred Monetovog umjetničkog djela.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: La Foleia

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0