Konoba Pelegrini novu sezonu otvara uz brojne novitete
Konoba Pelegrini, nagrađivani hrvatski restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom koji se godinama nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomske scene, otvorila je svoja vrata za novu sezonu. Pelegrini tim uvijek priprema nova iznenađenja kako bi zadovoljili znatiželjnog gosta koji svake godine od njih očekuje pomak prema naprijed — u smislu cjelokupnog iskustva, servisa i okusa.
“Okus je definitivno kralj naše kuhinje, ali ugostiteljstvo je sazdano od tisuću detalja. Ključ je biti dobar domaćin, pružiti toplinu te iskren i izvoran prijem. Što se tiče menija, ove godine smo fokus stavili na drveće šibenskog kraja — bajam (badem), murva (dud), košćela koju negdje nazivaju i pelegrinka, smokva, bor. Njih na razne načine uključujemo u jela — kroz list, ulje, prah, kreme od ploda”, rekao nam je Rudi Štefan, chef i vlasnik Pelegrinija.
Ono što je ove sezone novost u ponudi je vinska pratnja s arhivskim vinima. Osim klasične vinske pratnje, Pelegrini već godinama razvija vlastite hidrolate te nudi i nealkoholno sljubljivanje pića s menijem.
Od prošle godine pružaju i novu uslugu — Pelegrini at Sea. To je jedinstveni turistički proizvod na Jadranu prilikom kojeg goste vode na individualni izlet brodom po šibenskom arhipelagu. Pritom služe 11 jela koja pričaju priču o šibenskom kraju i nude vlastitu interpretaciju jela koja se tradicionalno jedu uz more. Domaćini na brodu su Pelegrinijev maitre Branimir u ulozi sommeliera te vlasnik Rudi Štefan kao chef i skiper.
Za svaki izlet, koji traje cca 5 sati, slaže se i posebna vinska karta s pomno biranim hrvatskim i svjetskim vinima prema preferencijama gostiju. Tako na brodu npr. imaju kozlića s uljem od bora uz kojeg nude pjenušac s aromom borovih iglica. I dok s Pelegrinijevog broda gledate borove na obali imate potpuno iskustvo — miris bora od ulja na tanjuru i aromu u pjenušcu te taj način zaokružuju svoju kulinarsku filozofiju.
Ove zime su pokrenuli i online shop putem kojeg je moguće kupiti ekskluzivnu liniju vina koju rade s prijateljima vinarima nazvanu Pelegrini i Prijatelji. Vina su sada u fantastičnoj formi i veseli ih da pronalaze put do toplih domova njihovih gostiju. Inače, vina su dostupna za uživanje isključivo u konobi Pelegrini.
Pelegrini je otvoren od ponedjeljka do subote te nudi isključivo večeru od 18.30 do 21.30h. Izlet brodom također možete rezervirati na službenoj stranici.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR