Nedaleko od Šibenika, na otoku Zlarinu, smjestila se jedna o najboljih gastro destinacija Jadrana – konoba Aldura. Konoba je u vlasništvu obitelji Biberica koja svoje zlarinske korijene vješto prenosi na menu, ali i ambijent.

aldura1

aldura3

Konoba je smještena u staroj uljari, u kojoj se nekada proizvodilo maslinovo ulje. Obitelj Biberica odlučila je zadržati dašak prošlosti i prenijeti ga sadašnjim posjetiteljima. Iz tog razloga u konobi i danas možete vidjeti stare preše u kojima su se cijedile masline.

aldura4

Za odlične delicije s mora zaslužna je glava obitelji, majka vlasnika konobe, koja svoje dugogodišnje iskustvo u kuhinji pretače na konobu te na taj način daje domaću notu svakom jelu.

aldura16

„Bitno nam je svakom gostu posvetiti se u potpunosti i prenijeti im dio zlarinskog ambijenta. Ovo je otok na kojemu se svi i kada prvi puta dođu, osjećaju kao da su bili ovdje već stotinama puta. Važno nam je da se tako i naši gosti osjećaju“, rekao nam je vlasnik Antoni Biberica.

aldura10

Konoba Aldura nadaleko je poznata po svome tuna steaku, koji već godinama nautičare s Mediterana mami upravo na Zlarin, a poželite li doći i kušati još neka jela iz njihove ponude, svakako bismo vam preporučili i domaće jadranske lignje pečene na drvenom ugljenu. Vinska karta nudi ponešto za svačije nepce, a njihovi aduti svakako su Bogomdon i Godimenti, izvrsne kupaže dalmatinskih sorti, za koje je zaslužna vinarija Stina s otoka Brača.

aldura14

Alduru nije teško pronaći. Dovezete li se brodom na otok i pristanete na glavnu rivu, inače najdulju otočnu u Hrvatskoj, ugledat ćete ovu konobu odmah pri dnu te velebne rive. Pogled na more, odlična dalmatinska kuhinja i obiteljska atmosfera savršen su recept za dugotrajan Aldurin uspjeh. Zato je svakako isplati posjetiti.

aldura18

Alduru možete posjetiti i na njihovoj Facebook stranici, ali i na Instagramu te pogledati što sve nude.

aldura6