Kombinacija čokolade i buče zvuči jako zanimljivo. Isprobajte recept za ove keksiće!
Iako se na prvu može činiti kao neobična kombinacija, buča i čokolada se sasvim dobro slažu. Uvjerili smo se u to iz prve ruke, sudjelovanjem na kulinarskoj radionici u prekrasnom studiju Kotluša u centru Zagreba, na kojoj smo imali priliku kreirati tri jela od buče, uz pomoć kuhinjskih aparata brenda Samsung, od kojih nam se ipak najviše svidio desert idealan za jesenske dane!
Na svačijem jesenskom meniju se redovito nalazi juha od buče, a mi smo imali priliku pripremiti i rižoto sa slaninom i bučom prije nego što smo se bacili na možda i najkompliciraniji zadatak – ove zanimljive keksiće!
No, ne brinite, izraditi ih mogu i potpuni kulinarski amateri – a kako, saznajte u nastavku.
Ono što će vam najprije biti potrebno su sastojci za tijesto za keksiće, a na listu za kupovinu morate staviti:
- 250 g pirea od bundeve
- 170 g maslaca sobne temperature
- 150 g smeđeg šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 300 g glatkog brašna
- 1 žlica škroba
- 1 žličica sode bikarbone
- ½ žličice soli
- ½ žličice cimeta
- 200 g komadića čokolade
Pripremom smo započeli tako da smo krenuli miksanjem maslaca i šećera u velikoj zdjeli za miješanje. Umiješali smo ohlađeni pire od bundeve i ekstrakt vanilije. Pomiješali smo brašno, kukuruzni škrob, sodu bikarbonu, sol i cimet u maloj posudi te smo postupno dodavali smjesu brašna mokrim sastojcima, miksajući samo dok se ne sjedini.
Nakon miksanja, ubacili smo komadiće čokolade, zatim izvadili otprilike dvije žlice tijesta za kekse i oblikovali ih u kuglice. Pokrili smo kuglice od tijesta plastičnom folijom i pomoću Samsung Bespoke hladnjaka s zamrzivačem smo zamrznuli na najmanje 30 minuta.
Nakon što smo izvadili kuglice iz zamrzivača, zagrijale smo Samsungovu pećnicu sa Dual Cook Flex sustavom na 180 stupnjeva. Poslije zagrijane pećnice stavili smo kuglice od tijesta na lim obložen papirom za pečenje i pekli 10 do 12 minuta.
Nakon što smo smo izvadili keksiće iz pećnice pustili smo ih da se ohlade nekoliko minuta na limu za pečenje prije prebacivanja na rešetku za hlađenje.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: PR