Kojem su beauty proizvodu Francuskinje odane već godinama?

Francuskinjama uvijek zavidimo zbog dva razloga – prvo, jedu ugljikohidrate, a ne debljaju se, drugo, uvijek imaju predivnu kožu, a večer prije su pile vino!

Kako to da uspijevaju biti tako nonšalantno, mladenački predivne, s čistim licem, i to bez prevelikog truda?

Jedan od najpopularnijih proizvoda, koji svakih 20 sekundi nestaje s police, jest Avène termalna izvorska voda u spreju. Lagana maglica idealna je za umirenje kože zbog svog neutralnog pH levela i niske mineralizacije (266 mg/l) te povoljno visokog omjera kalcija i magnezija koji doprinose zdravlju kože.

Avène termalna izvorska voda jedan je i od najzastupljenijih proizvoda u backstageovima diljem svijeta jer ga makeup artisti koriste prije nanošenja šminke kako bi osvježili lice i vratili mu živost. Brojna poznata lica, među kojima su i Gwyneth Paltrow, Rita Ora, Kim Kardashian, Kendall Jenner i Diane Kruger kunu se u djelotvornost Avènea. Ove godine povodom svojeg 30-og rođendana Eau Thermale Avène predstavio je svoje limitirano izdanje kultne Avène termalne izvorske vode.  Novi vizuali na našim omiljenim termalnim izvorskim vodama dodatan su razlog zašto ovaj proizvod želimo u svojem ormarići u kupaonici.

Za razliku od obične vode iz slavine, termalna voda prošla je dugi proces prije izbivanja na površinu – više od 50 godina probijala se kroz planine i dolomite, zbog čega je obogaćena kalcijem, magnezijem i silikatom koji dokazano njeguju i štite kožu. Povrh toga, znanstvenici su 2001.godine u Avène termalnoj izvorskoj vodi otkrili poseban mikroorganizam Aqua.Dolomiae koji, uz već spomenuti mineralni sastav, blagonaklono utječe na kožu.Bilo da vas muči psorijaza, rozacea, ekcemi ili dermatitis, ovaj sastojak pruža odgovor koji ublažava svrbež, iritaciju i stanja poput atopijskog dermatitisa.

Sa svojim umirujućim, anti-iritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda prirodni je djelatni sastojak svih Avène proizvoda. Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, što je potvrđeno u više od 300 znanstvenih ispitivanja. Upravo je zato, u dolini rijeke Saint Odile, čiji je izvor od 1743. godine i izvor Avène termalne izvorske vode, otvoren dermatološki Hydrotherapy Centar kojeg posjeti nekoliko tisuća ljudi godišnje.

Mi najviše volimo koristiti Avène termalnu izvorsku vodu kada nam je potrebno osvježenje lica; nakon treninga; zimi u zatvorenim prostorima kada grijanje isuši kožu; nakon pranja lica, a prije tonera te ponekad i nakon nanošenja makeupa, ako osjetimo da nam je koža jako suha.

Ilustracija : Mateja Sučević

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0