Kofein u beauty proizvodima pomaže kosi, koži i tijelu. Evo kako!

Ovisnici smo o kavi, točnije o kofeinu, pa teško da možemo zamisliti jutro bez šalice omiljenog napitka za razbuđivanje. Kofein, kojeg konzumiramo radi njegovih stimulativnih učinaka, može pozitivno utjecati i na kožu, a posebno će dobro djelovati ako se primjenjuje lokalno. Iako logika nalaže da je djelovanje kofeina na buđenje tijela i stvaranje nove energije lako preslikati i na beauty proizvode, stvari su malo kompliciranije. Kako djeluje kofein kao sastojak u kozmetičkim proizvodima, pogotovo kremama za lice i tijelo zaista djeluje, otkrijte u nastavku.

Što je kofein i koji su benefiti?

Kofein je stimulant te protuupalni sastojak. Nalazi se u zrnu kave, a sve češće se koristi kao glavni aktivni sastojak beauty proizvoda. Kava je bogata antioksidansima, uključujući kofein koji može pomoći u borbi protiv oštećenja slobodnih radikala. Kada se kofein formulira u proizvode koji se nanose kožu, djeluje tako da sužava krvne žile te smanjuje crvenilo i natečenost. Kofein ima nekoliko ključnih djelovanja na kožu lica, tijela i kosu.

LICE

Smanjuje natečenost: Kofein izvrsno djeluje na smanjenje natečenosti i poboljšanje cirkulacije u koži, pa je učestali sastojak u u kremama za područje oko očiju, koje je sklono oticanju. Uz smanjenje otečenosti, a zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji, koža izgleda sjajno i zdravo.

Produkcija kolagena: Ulje zelenih zrna kave može pomoći u proizvodnji kolagena i elastina kroz aminokiseline koje sadrži. Također, kofein djeluje i na smanjenje tankih bora! Isto tako, kofein se dobro slaže s vitaminom C i ginsengom, što je dobitna kombinacija za osvježeni i posvijetljeni ten.

TIJELO

Redukcija celulita: Smatra se da kofein poboljšava izgled narančine kore na mjestima na kojima vlada celulit. Smanjuje nakupljanje masnoće u stanicama uzrokujući njezinu razgradnju, blokirajući aktivnost fosfodiesteraze, stišćući krvne žile i smanjujući oticanje, zbog čega koža izgleda zategnutija i čvršća. Proizvodi na bazi guarane, koja ima pet puta veću koncentraciju kofeina od kave, posebno će dobro i brzo djelovati.

Eksfolijacija: Piling za tijelo na bazi kave podržava mikrocirkulaciju krvi što koži daje svjetliji izgled. Zrnca mljevene kave često grublje teksture, pa se preporučuje ovakav piling trebao raditi samo jednom tjedno.

KOSA

Brži rast kose: Dokazano je da kofein potiče rast kose upravo zahvaljujući pojačanoj cirkulaciji vlasišta do koje dolazi uporabom ovog sastojka. Kofein se može na kosu nanositi i tako da je pošpricate kavom, što dokazano rješava problem sive i beživotne kose, a zahvaljujući flavonoidima koji su antioksidanti, ova praksa pomaže i u regeneraciji vlasi.

U nastavku pronađite nekoliko hvaljenih proizvoda s kofeinom koje možete ukomponirati u svoju beauty rutinu već danas!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @papayalovin, @page_watkins, @frank_bod

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0