Jedan od najpoznatijih svjetskih dizajnera uskoro bi mogao napustiti modnu scenu i povući se u mirovinu. Kako navodi Page Six, Karl Lagerfeld namjerava otići u velikom stilu nakon Chanel cruise showa koji će se održati ovog svibnja na Kubi.

Karl Lagerfeld se kao kreativni direktor nalazi na čelu Chanela od 1983. i Fendija od 1965. godine. Kako izvor navodi, nakon gotovo pola stoljeća na vrhu svjetske mode, poznati njemački dizajner se umorio te je spreman prepustiti svoje mjesto.

Sam Karl je prije nekoliko godina izjavio da će se umiroviti tek kada ga više ne bude, te da je za njega rad spas od dosadnog života.

karl-chanel

Poznat je po mnogim legendama i kontroverzama, od informacije da je u stanju nacrtati preko 200 modnih crteža u jednom danu, vječnom natjecanju s Yves Saint Laurentom do činjenice da usprkos godinama i poziciji uvijek posljednji odlazi sa seta te voli imati kontrolu nad cijelim procesom stvaranja kao pravi perfekcionist.

Ne sumnjamo da će ovaj izuzetno osebujan i kreativan lik koji je krojio svjetsku modu desetljećima i u mirovini pronaći mjesta za umjetnost i stvaranje!