@marianna_hewitt

Kako sve njegovati kosu da bi izgledala sjajno i zdravo

Promjenjive vremenske prilike mnogima zadaju muku po pitanju frizure – kiša i vlaga nisu ničiji prijatelj kad je u pitanju savršen izgled kose. No, nije samo isfenirana kosa lijepa kosa, već je prije svega to – njegovana kosa. Iako kišu ne možete spriječiti, možete poduzeti niz koraka kako bi vam kosa bila njegovana, hidratizirana, a i samim time, lijepo i zdravo izgledala, neovisno o tome imate li frizuru ili ne.

Iako će svi reći da frizuru počinjete raditi već pod tušem – korištenjem regeneratora nakon svakog pranja kose te hranjive maske minimalno jednom tjedno (u čemu su u pravu), tajna mekane i sjajne kose ne krije se samo u beauty proizvodima koje koristite. To ne znači da ulje ili masku možete izbaciti iz svoje rutine, već da u većini slučajeva ti proizvodi sami nisu dovoljni za njegu vlasi.

Jedna od stvari s kojima svi griješe, a koja se nalazi među najbitnijima, je izbor uređaja za sušenje ili stiliziranje kose. Upravo oni mogu imati negativan efekt na kosu te je prilikom sušenja ili stiliziranja presušiti i time poništiti blagotvorno djelovanje maske. Naime, takvi uređaji primijenjuju toplinu koja je ponekad i prekomjerna te dovodi od isušivanja i oštećenja vlasi. Zato je bitno u kupaonici imati uređaj koji mjeri temperaturu kose.

Upravo je takav Philips SenseIQ fen čija je pametna tehnologija usmjerena na to ne samo da u nekoliko minuta imate suhu kosu i frizuru, već i da čuva prirodnu hidratiziranost kose. Hidratiziranost kose ono što je čini podatnom i mekanom, a samo će takvi vlasi biti fleksibilnije za stiliziranje, odnosno ona će osigurati da uvojke možete “ukrotiti” u željenu frizuru.

Nježan način sušenja Philips SenseIQ fena dovoljno je moćan da u nekoliko minuta možete imati suhu kosu, ali će joj pružiti i snažnu zaštitu te sačuvati do 95 posto prirodne hidratiziranosti vlasi. Inteligentni mikroprocesor će neprekidno tijekom sušenja pratiti temperaturu kose i automatski prilagođavati temperaturu sušenja, kako bi se spriječilo pregrijavanje. Tako će uvojci ostati zdravi i blistavi. Kako biste dodatno pospješili ljepotu uvojaka, predlažemo da koristite masažer vlasišta kao nastavak za fen koji, osim što djeluje opuštajuće, stimulira prirodan protok hranjivih sastojaka u kosu.

Idući savjet ide u sličnom smjeru, a taj je – iako ništa ne može zamijeniti fen frizuru koju napravi profesionalac – ipak izbjegavate nekoliko puta tjedno ići na frizuru u salon i poslužite se s nekim od tips & tricks za kreiranje fen frizure kod kuće. To pogotovo vrijedi za one koji su kosu bojali ili tretirali pramenovima, jer takva kosa još brže može izgubiti vlažnost te brže postati isušena što može dovesti i do većih oštećenja.

Osim što prečesto profesionalno feniranje može nepovoljno djelovati na lijep i njegovan izgled kose, to može učiniti i konstantno vezanje kose u rep. Prilikom vezanja kose može doći do lomljenja vlasi, a ako vam je jedna od omiljenih frizura konjski rep, predlažemo da koristite svilene gumice za kosu. Svila je iznimno nježna prema vlasima i prirodna je tkanina koja pomaže u očuvanju hidratiziranosti kose.

Njega kose puno je više od proizvoda koje koristite, tako da nemojte zanemariti sve faktore koji vam mogu pomoći u tome da imate sjajnu, mekanu, lijepu i njegovanu kosu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Marina Rendulić, Pinterest, Instagram (@marianna_hewitt)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0