@studiobrie_

Kako stilizirati coffee table? Otkrivamo savjete stručnjakinje za interijere…

Coffee table stolići najčešće se nalaze u centralnoj poziciji dnevnog boravka pa je izgled, odnosno stiliziranje tog komada namještaja iznimno bitno. Naravno, ne treba zaboraviti činjenicu da je riječ o funkcionalnom komadu koji ne bi smio biti pretrpan sa sitnicama – ne samo zato što se onda neće moći koristiti već i zato što može djelovati neuredno. No, savršeno stiliziran coffee table, s odmjerenom dozom dekorativnih dodataka koji ističu vaš stil bit će “točka na i” svakog stylish interijera, a u nastavku donosimo savjete kako ga učiniti takvim.

@studiobrie_

Jedno od prvih pravila o kojima morate misliti je da stvari koje ćete staviti na coffee stolić smiju zauzimati oko 40 posto njegove površine, kako bi se on nesmetano mogao koristiti. Vlasnica studija za uređenje interijera Studio Brie, Briellyn Turton u svojim video tutorialima za stiliziranje stolića različitih oblika tvrdi kako vanjski dio površine uvijek mora ostati prazan.

Prilikom odabira dekorativnih predmeta koji će završiti na stoliću u dnevnom boravku imajte na umu da će kao cjelina skladno izgledati ako su različitih visina, a trebali biste početi stilizirati od onog najvišeg – poput skulpture ili visoke vaze. Jedna od najboljih stvari koje možete koristiti prilikom stiliziranja stolića su knjige, točnije kako sam naziv kaže coffee table knjige, koje pripadaju u dekorativne predmete namijenjene za to da ih gosti listaju dok prije večere ili aperitiva koje ima planirate servirati.

Toa Heftiba (Unsplash)

Coffee table knjige bit će jedan od središnjih detalja koje ćete – prema savjetima Turton, ovisno o obliku stolića staviti dijagonalno ili jedne uz druge, ali posložene u suprotnom smjeru. Ako je riječ o manjem stoliću ili želite minimalistički izgled, jedna ili dvije knjige bit će dovoljne, a one vam mogu poslužiti i kao podložak za druge dekorativne predmete, pogotovo one sitnije. Možete ih, pak, i posložiti jednu na drugu, počevši od najveće, ali imati ih maksimalno dvije do tri jer će više od toga biti previsoko. Knjige birajte prema dizajnu korica koji vam se sviđa ili uklapa u interijer, ali i prema svojim preferencijama, hobijima ili omiljenim mjestima – neka reflektiraju vaš stil.

Iako je bitno da lijepo izgleda uređenje stolića u dnevnom boravku trebalo bi odavati vaš stili ili vaše strasti pa prilikom odabira komada koji će se naći na centralnoj poziciji proučite imate li kod kuće već nešto što biste mogli iskoristiti, a što ima sentimentalnu vrijednost, poput figurice kupljene na putovanju, keramičkog komada nekog umjetnika koji obožavate ili zdjele koju ste dobili na poklon. Uz zdjele, dekorativne kutije, poslužavnici i široke posude bit će odličan dodatak svakom coffee tableu, u koji se mogu sakriti sve sitnice koje se tijekom dana nađu na njemu ili, pak, daljinski upravljač i slične stvari.

I ne zaboravite na cvijeće, iako Turton ističe i to da se odlučite za vazu koja izgleda zanimljivo i kad u njoj nema cvijeća. Njezini video tutoriali jednostavan su vodič za stiliziranje okruglog, kvadratnog ili pravokutnog stolića po principu blokova koje popunjavate komadima određenog oblika, pazeći pritom i na visinu svakog komada te su izvrstan vodič kako biste saznali što funkcionira na vašem coffee tableu, a što ne.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@studiobrie_), Unsplash

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0