3 coffee table knjige za ljubitelje dizajna

Oni kojima je dizajn bitan, bitan im je u apsolutno svim sferama života, od interijera, odjeće, modnih dodataka, automobila i tehnologije… U vrhunskom dizajnu mogu uživati svi, putem luksuznih coffee table knjiga – stranice prepune inspirativnih interijera i dizajna koji može zadiviti idealan su bijeg u estetski raj, pa bilo to samo kroz listanje. Istražili smo ponudu izdavačkih kuća i izdvojili nove naslove za ljubitelje dizajna.

Inside, At Home With Great Designers (Phaidon)

9781838664763inside-at-home-with-great-designers-en-6476-standing-open-book-3000inside-at-home-with-great-designers-en-6476-pp22-23-3000inside-at-home-with-great-designers-en-6476-pp158-159-3000inside-at-home-with-great-designers-en-6476-pp254-255-3000inside-at-home-with-great-designers-en-6476-pp258-259-3000

Ovo vas izdanje vodi u domove dizajnera interijera tako da pažljivo upijajte svaku stranicu jer će te sigurno pronaći inspiraciju i nešto novo naučiti. Riječ je o zadivljujućoj zbirki domova 60 proslavljenih suvremenih svjetskih dizajnera i dekoratera čije znanje i stručnost koje su usavršili do maksimuma možete vidjeti u punom izražaju. Ovo je jedinstven uvid u ko kako i gdje dizajneri žive i prikazuje inspirativan i aspirativan spektar domova diljem svijeta. Na stranicama možete vidjeti interijere neke od najtalentiranijih dizajnera iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske, a samo neki od njih su: Brigette Romanek, Roman & Williams, Sheila Bridges, Darryl Carter, Sig Bergamin i Joseph Dirand. Od stanova, kuća u gradu i potkrovlja, pa sve do seoskih i obalnih utočišta, bungalova i palača – ovo je savršen dar i inspiracija za one opsjednute interijerima i dekorom.

The Cartier Tank Watch (Rizzoli)

ctank61F-GcLNQQL51ivEsuhurL51wLlsrc4sL

Svevremenski komad, sat Cartier Tank ikona je modernog urarstva koju je 1917. godine kreirao Louis Cartier, a koja do danas, zbog dizajna koji nije ostario, nije izgubila na popularnosti. Funkcionalnost i profinjeni dizajn ovog ručnog sata, koji kombinira geometriju i sklad, definira njegov snažan identitet. Odmah prepoznatljiv i uvijek ukorak s vremenom, Cartier Tank je u međuvremenu reinterpretiran u nekoliko različiti varijanti – Tank Cintrée, Tank Chinoise, Tank Américaine, Tank Française te, nedavno, Tank Must, koje i dalje ostaju vjerne duhu izvornog dizajna. Prošireno izdanje knjige sadrži i sve o novim modelima nastalim od 2017. godine, a zahvaljujući brojnim arhivskim dokumentima i nekim dosad neobjavljenim fotografijama, knjiga istražuje najznačajnije Tank satove i njihove tehničke karakteristike uz oslikavanje portreta poznatih klijenata koji su s vremenom bili zavedeni ovim svevremenskim satom. Autor knjige je Franco Cologni, pisac koji se specijalizirao za luksuzne satove i nakit, a reizdanje će biti dostupno u veljači 2o23. godine. Isplati se čekati!

Iconic: Art, Design, Advertising, and the Automobile (Assouline)

IMG_5592IMG_5594IMG_5595IMG_5596IMG_5597IMG_5598IMG_5599

Ova se coffee table knjiga može opisati kao muzej automobila iza kojeg stoje autor Ken Gross i fotograf Michael Furman. Ford GT s prilagođenom bojom Gulf Oil, Aston Martin DB5, Reynard Formula Ford Jacquesa Villeneuvea, Jaguar E-Types, Mercedes-Benz 300 SL i Porsche 918m iz 2015. godine, samo su neki od fantastičnih automobila iz kolekcije Milesa S. Nadala koji su predstavljeni u knjizi. Uz njih, tu su i neke od najslavnijih automobila prošlog stoljeća koji su pažljivosodabrani zbog svog značaja, relevantnosti i, ponajviše, zbog ikoničnog dizajna. Svako vozilo je popraćeno je tekstom o povijesti i sjajnim fotografijama koji vozila kao da oživljavaju i izazivaju osjećaj šetnje po muzeju. U knjizi se možete saznati što jedan automobil čini “ikoničnim” jučer, danas i sutra, pročitat esej o kultnom oglašavanju marketinškog genija Chucka Portera te brojne intervjue, a izdanje istražuje odnos između automobila i svijeta oglašavanja te ispituje kako taj svijet oblikuje percepciju javnosti o automobilu kao objektu žudnje. Od superautomobila do Ferrarija, od Forda do Porschea i najnovijih električnih automobila, ova knjiga pokriva svaku marku, eru i događaj značajan za svijet automobila. Izdanje ispituje što odjekuje u javnosti, što je potrebno da automobil postane više od automobila ili vozač više od osobe za volanom te, konačno, što je potrebno da postanete “ikona”.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Phaidon, Rizzoli, Assouline

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0