Iako je prije bilo nezamislivo da će se poslovni dresscode uspjeti opustiti, danas su ipak u nekim sektorima gospodarstva stvari malo drugačije. Postoji sve više radnih mjesta na kojima se ipak možemo poigrati s našim outfitima (hvala nebesima). Tako sve češće možemo u poslovnom odijevanju ponekad naći čak i traper. Ipak, i dalje se radi o skliskom terenu gdje treba znati koje se granice ne smiju prijeći.

S ulaskom Millennialsa na tržište rada, uz radnu atmosferu, a negdje i uz samo radno vrijeme, pomiču se i granice casual odijevanja. No ipak, nemojte iskoristiti blagodati koje vam je novo stoljeće dalo, pripazite da nikad ne prelazite granice dobrog ukusa. Evo još nekih savjeta.

Kada pričamo o trapericama, uz dobru štiklu ili balerinku te lijepo krojeni sako, sasvim prihvatljivo pašu i traperice. Pritom bismo ipak odabrali klasičan model bez ispranih dijelova. Poderane traperice ostavite za vikend.

Sako, košulja i hlače na crtu nisu više jedino što možete nositi na posao. Sasvim pristojna kombinacija u kojoj vam gotovo nitko ne bi trebao naći zamjerku je i vestica na kopčanje ili kašmir vesta s kragnom te ležerne hlače u boji.

I ne zaboravite, i kada idete na posao, možete se poigrati detaljima. Zašto kombinaciju ne začiniti zanimljivim remenom, statetement ogrlicom, moćnim naušnicama ili zanimljivom torbom?

Što god odlučite, pazite da se ne radi o velikom dekolteu, prozirnim komadima odjeće ili prekratkim suknjama. Izbjegavajte gola ramena ili pak prekratke majice koje bi vam mogle otkriti trbuh.

U nastavku nudimo još malo inspiracije za radne dane pred nama.