Kako postići wet hair look, it frizuru ljeta 2021. godine

Ljeti posebno volimo izgled mokre kose. Frizura koja je jednostavna, efektna i zavodljiva, može izgledati sjajno u dnevnoj i večernjoj varijanti. U vrućim, ljetnim danima, kada nam je zadnje na pameti sušilo za kosu, biramo jednostavnije frizure koje izgledaju sjajno s minimalno truda. Ovoga smo ljeta na društvenim mrežama uočili boom trenda mokre kose te smo otkrili trikove za postizanje ove it ljetne frizure, u samo nekoliko poteza.

Kosu obrišite ručnikom

Hailey Bieber za GQ Korea

Dobar wet look kombinacija je dojma kao da ste upravo bili na plaži, pomalo grunge izgleda te sjajne kose. Iako je cilj postići izgled mokre kose, paradoksalno, kosu prvo moramo posušiti ručnikom, kako bi bila oko 60 posto suha, dakle vlažna. U prilog idu visoke temperature, pa će kosa vrlo brzo biti spremna za češljanje. Koristite četku koja dobro raspetljava, bez neugodnog zatezanja vlasi, a najbolje češljem sa širokim zupcima.

Koristite kremu i gel za kosu

Ako samo koristite gel za kosu, uvojci će biti kruti, a ako koristite samo koristite kremu, izgledat će masno. Kombinacija ovih dvaju proizvoda je dobitna, pa od svakog uzmite količinu oraha te razmažite među dlanovima i prieđite po cijeloj dužini kose. Ne pretjerujte s količinom proizvoda koje stavljate na kosu. Uvijek je lakše dodati malo, nego sanirati štetu. Stavite li previše gela i kreme, kosa će se početi dijeliti po pramenovima te će vlasište postati vidljivo, a look koji ciljamo je zaglađena, puna kosa.

Naglasite prirodnu teksturu kose

S obzirom na to da ne koristimo sušilo ni gadgete za ravnanje ili kovrčanje kose, za postizanje izgleda mokre kose bitno je naglasiti prirodnu teksturu kose. Iako začešljana prema natrag izgleda najurednije i profinjenije, ako želite pustiti kosu da nehajno pada te istaknuti svoje kovrče ili valove, nanesite malo seruma koji će zagladiti vrhove.

Završni detalji

Kako biste frizuru zadržali na mjestu te joj osigurali intenzivan sjaj, kosu lagano nasprejajte lakom za kosu. Iza rubova ušiju možete koristiti i  tanke ukosnice ako vam pokoji pramen bježi.

Wet hair frizura otvara cijelo lice, pa ako nanosite makeup, pripazite da je puder dobro sljubljen s kožom, da nema vidljivih rubova, da malo pudera nanesete i na uši te ga spusite po vratu kako razlika ne bi izgledala uočljivo.

Izgled mokre kose ne mora nužno značiti puštenu kosu. S razdjeljkom na sredini te skupljena u niskoj punđici, mokra će kosa djelovati izrazito cool.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj, predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: @amiesong, @brittsully, @haileybieber, @taylorlashae, @rosiehv

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0