Kako odabrati pravilnu podlogu ako imate suhu kožu lica?

Bez obzira na to kakav tip kože imali, u jednom trenutku godine – pogotovo kad je u pitanju promjena godišnjih doba, može se dogoditi da vodite bitku sa suhoćom kože lica. Ne samo da se u tom trenutku beauty rutina mora promijeniti, koži je potrebna dodatna hidratacija i po mogućnosti korištenje proizvoda s hijaluronskom kiselinom, ali pravi problemi se javljaju kad je potrebno nanijeti makeup.

Ako i inače imate suhu kožu lica, znate koliko je bitno odabrati podlogu koja nije preteška, a ako se još pri tome borite i s nekim nepravilnostima, onu koja će pružiti izvrsno prekrivanje, bez da će na licu djelovati poput maske. Ekstremne temperature, promjene vremenskih uvjeta, zagađen zrak i izlaganje UV zrakama dodatno mogu pojačati navedene probleme, zbog čega je najprije bitno kožu dobro pripremiti za nanošenje šminke, odnosno hidratizirati ju i zagladiti kako bi bila savršeno platno za daljnje korake.

Oprezan treba biti i prilikom odabira podloge. Preporučuje se birati one lakših tekstura koje su obogaćene sastojcima koji pružaju koži dodatnu hidrataciju. I ovo ne vrijedi samo za one sa suhom kožom, već i one koji žele postići glowy izgled kože. Uz to, treba odabrati proizvod koji će se stopiti s kožom, a to će najbolje učiniti onaj koji se, osim što je lagane teksture, prilagođava boji vašeg tena.

Upravo je takve pudere predstavila francuska kuća Chanel u sklopu svoje linije Les Beiges. Riječ je o postojanoj podlozi koja daje koži zdravi sjaj, a sve zbog toga što uz ultrafine pigmente te čimbenike koji odražavaju svjetlost sadrži i sastojke za hidrataciju. Les Beiges podloge, dostupne u 35 nijansi, obogaćene su, naime, glicerinom na biljnoj bazi pa pružaju udobnost i hidrataciju tijekom čitavog dana, ali i iz dana u dan.

Da bi dodatno očuvala ljepotu kože formula ovih podloga oplemenjena je i s aktivnim sastojkom – ekstraktom kalanhoe, biljke s Madagaskara, koji stvara barijeru protiv onečišćenja i štiti kožu lica. Lagana tekuća podloga tako se savršeno stapa s kožom i uljepšava je, zamagljuje nesavršenosti, briše pore i popunjava borice, ali ujedno dopušta koži da diše i otkriva prirodan, zdrav i ujednačen ten, baš onakav kakav imamo tijekom godišnjeg odmora.

Blistav, satenski finiš samo je dodatan plus, baš kao i paleta različitih nijansi. Naime, Chanel je razvio 35 nijansi od kojih svaka dolazi u nekoliko podtonova za željenu nijansu tena – B označava Beige, BD nijanse su Beige Doré (zlatno bež), za toplije tonove kože sa svjetlucavim efektom, dok je BR oznaka za Beige Rosé (ružičasto bež) koje pružaju svježi ružičasti izgled kože. Uz to, Les Beiges podloga je postojana i do 12 sati, a može se nanositi i u nekoliko slojeva.

Dakle, da utvrdimo gradivo, skincare uvijek na prvom mjestu, a na drugom podloga lagane teksture sa sastojcima koji će hidratizirati kožu i uljepšavati ten te mu dati onaj svježi, zdravi glow, umjesto efekta maske.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0