Kako obuzdati kosu usprkos kiši i vlazi u zraku?

Ako imate kovrčavu ili valovitu kosu, ma čak i bez obzira na teksturu kose jer nitko nije imun, velike su šanse da dolazak kišovitog razdoblja znači samo jedno – vlaga će pokvariti svaku frizuru, kosa će nam se napuhati i stvorit će se kovrče i tamo gdje inače ne postoje. Kako bi izbjegli taj scenarij postoji nekoliko koraka koje možete učiniti, a među kojima se nalazi i način sušenja kose te pravilan odabir proizvoda koje nanosite na vlasi.

Prvi korak u sprječavaju stvaranja frizza je korištenje ručnika za kosu od mikrofibre te temeljito sušenje kose – ako imalo ostane vlage u njoj, to će samo potaknuti dodatno kovrčanje. A kad smo kod pranja, preporučuje se koristiti šampone i regeneratore koji ne sadrže parabene i sulfate. Ti će sastojci, naime, oslabiti vlas i potaknuti dodatno petljanje i kovrčanje. Isto tako, kosu biste trebali isprati s hladnom vodom.

@pollyhey

Upotreba hranjivog ulja za kosu, pogotovo arganovog, također je must ako se želite uspješno boriti s frizzom. Isto tako, s obzirom na to da ćete uvojke češće morati fenirati ili stilizirati peglom i figarom kako bi imali frizuru bilo bi dobro da uz ulje koristite i serum za kosu ili neki drugi proizvod koji će je štiti od topline i pretjeranog isušivanja. No, i uza sve to, vlaga i dalje može pokvariti frizuru, pa se baš zato na tržištu nalazi određen broj proizvoda koji se ciljano bori s ovim problemom.

Primjerice, brend Ouai, kojeg je osnovala celebrity frizerka Jen Atkin, predstavio je posebne anti-frizz maramice koje možete pospremiti u torbu i koristiti bilo kada i bilo gdje. No, većina proizvoda za obuzdavanje kose pri doticaju s vlagom ipak dolazi u obliku spreja, a jedan od takvih je i Kerastase Discipline Fluidissime Complete Anti-Frizz Care koji je pogodan za sve tipove kose. Među omiljenim proizvodima nalazi se i Living Proof No Frizz Instant De-frizzer regenerator u spreju kojeg možete koristiti između pranja, a za eliminaciju istog problema odličan je i R+Co Foil Frizz Plus Static Control sprej.

@theouai

Kosu je, dakle, najbitnije što bolje njegovati tijekom jeseni jer ako vam je oštećena, kemijski tretirana ili prirodno suha, to znači da su veće šanse da se kutikula, vanjski sloj vlasi, podigne, dopuštajući vlazi da uđe u vlas što će kreirati nestašnu kosu. Zato ne trebate ni preskakati korištenje hranjive maske minimalno jednom tjedno, obavezno upotrebljavati regenerator – odličan izbor su oni koji se ne ispiru te kreme za kosu, a pomoći može i spavanje na jastučnicama od svile koje će tijekom noći dodatno zagladiti kosu.

U nastavku pronađite proizvode koji će vam pomoći u obuzdavanju uvojaka i za kišnih dana.

Kerastase Discipline Fluidissime Complete Anti-Frizz Care sprej za njegu kose
Living Proof No Frizz sprej za kosu
Ouai Anti-Frizz Hair Sheets
Gisou ulje za kosu
Kerastase Ultime Elixir serum za kosu
Drunk Elephant Wild Marula sprej
Christophe Robin krema za kosu
R+Co Foil Frizz Plus Static Control sprej
Leonor Greyl Éclat Naturel krema za stiliziranje
Aveda Smooth Infusion tretman za kosu

Fotografije: Allure, Sephora, Ouai, Drunk Elephant, Aveda, @pollyhey

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0