Pinterest

Kako kreirati savršen Instagram photo dump?

S pojavom nove it društvene mreže BeReal, objavljivanje photo dumpova nikad nije bilo više cool nego sad. Iako photo dump na Instagramu postoji već neko vrijeme (sigurno ste ga barem jednom koristili), sada smo saznali da postoji “savršeni” photo dump koji se sastoji od 10 fotografija poredanih točno određenim redoslijedom. 

Društvenom mrežom TikTok već neko vrijeme kruži priča o savršenom Instagram photo dumpu gdje influenceri govore o svojoj tehnici objavljivanja dumpova i redoslijedu fotografija koje su posložene u taj photo dump. Naravno, svatko se vodi drugačijom tehnikom, no mi smo se odlučili poslušati TikTok influencericu Jaci Marie Smith te se voditi njezinom. 

Naime, ova TikTokerica, koja ima preko 750 tisuća pratitelja, objavila je kratak video u kojemu prikazuje svoju verziju kreiranja idealnog photo dumpa. Sastoji se od 10 fotografija gdje je svaka drugačija i svaka prikazuje drugačiju estetiku. 

@jacimariesmith

photo dump instructions for u

♬ som original – vivendo✨

1. Selfie

Selfie je na prvome mjestu zbog toga što smatra da nema boljeg alata za privući publiku da nastavi gledati, od određenog cool selfie trenutka gdje ste se osjećali moćno.

2. Outfit 

Druga slika bi se uglavnom trebala odnositi na neku odjevnu kombinaciju koju ste nedavno odjenuli, a koja se može nositi svaki dan, no ipak ima određeni moment kojim se ističe. Outfit može biti uslikan u ogledalu ili vas netko može uslikati, ali pazite da se na ovoj fotki ne vidi vaše lice jer je ipak outfit u prvome planu.

View this post on Instagram

A post shared by jaci marie (@jacimariesmith)

3. Slika sa prijateljima ili svojom boljom polovicom

Kada ste vani sa svojim društvom ili ste u noćnom provodu, sigurno uslikate i više od jedne lude fotke koja baš savršeno reprezentira vaše prijateljstvo te daje uvid u to kako druženje sa vašom ekipom izgleda – baš tu fotografiju dodajte u photo dump!

4. Hrana

Nismo sigurno jedini koji imaju potrebu slikati svu lijepo dekoriranu hranu u restoranu, a još k tome kada je i sam restoran estetski privlačan, rezultat je odličan.

View this post on Instagram

A post shared by Sofia Boman (@sofiaboman)

5. BeReal

Kao što smo već spomenuli, ova društvena mreža neprestano je tema danas, zbog toga što obavijest za fotografiju može doći u bilo koje doba u danu i imate dvije minute da objavite fotografiju sa prednjom i stražnjom kamerom u isto vrijeme. Slike su jako jedinstvene jer vas uhvate “u trenutku” pa su iz tog razloga još jedan dobar dodatak savršenom Instagram dumpu.

6. Screenshot

Znamo da zvuči malo neobično, ali ova stavka se odnosi na lijepe poruke koje sigurno tu i tamo dobijete od svoje bolje polovice, prijatelja ili čak roditelja. Jednako tako screenshot može biti i pjesma koja vam je trenutno na repeatu ili citat koji imate zapisan u bilješkama.

7. Video

Ovdje se radi o uglavnom nekom videu koji je sladak ili zanimljiv. To može biti lagana vožnja po gradu, isječak iz vaše najdraže serije ili filma, ili pak video vašeg ljubimca kako se igra. Bilo što od navedenog savršeno je za dodati u dump.

8. Horizontalna fotka objavljena kao vertikalna

Ponekad fotke znaju bolje izgledati kada su zumirane, pa je iz tog razloga influencerica Smith ovo stavila kao jednu od ideja koja bi dobro došla u photo dump. Ovdje umjesto takvih fotki, možete i ubaciti fotku zalaska sunca ili prirode. 

9. Personality fotka

Ovo je jedna fotografija koje točno opisuje vas kao osobu. Može biti vrckasta, slatka, smiješna… kako god se osjećate i kako god mislite da ćete najbolje opisati svoj karakter, tu sliku trebate i objaviti!

10. Jednostavna iskrena slika

Da bude jasnije što sve spada u ovu kategoriju slika, izdvojit ćemo nekoliko primjera. To može biti obična slika u vašem domu dok gledate seriju i jedete grickalice, a pritom ste u trenirci gdje izgledate jako comfy. S druge strane, to može biti i slika neke sitnice koja vam se svidjela na ulici, primjerice cvijeće, neki prolaz, ili drugi ljudi.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0