Kako IKEA namještaj učiniti posebnim? Uz pomoć detalja brenda Pretty Pegs!

IKEA namještaj obožavamo prvenstveno zbog jednostavnog dizajna, no ponekad nam baš na tim komadima nedostaje “ono nešto”. To “ono nešto” onda najčešće pronađemo u ponudi dizajnerskih brendova, ali se zbog budžeta moramo vratiti u svoje okvire, odnosno ponovo ušetati kroz vrata tamnoplave robne kuće. Ako ste pristali na kompromis, imamo odlične vijesti za vas. Naime, scrollajući bespućima Instagrama naišli smo na brend koji izrađuje ručkice, kvake i nogice te fronte pomoću kojih možete upgradeati svoj IKEA namještaj.

Pretty Pegs je brend koji je također osnovan u Švedskoj, a njihova je misija inspirirati što više ljudi na personalizaciju njihova doma i produženje vijeka korištenja IKEA namještaja. Naime, upravo ono što je privlačno kod namještaja švedskog brenda – cijena, čini i razlog zbog kojeg je taj namještaj lako odbaciti i prije nego što mu se nešto dogodi.

Jedan od ciljeva Pretty Pegs je potaknuti vlasnike tih komada da ih što duže koriste – jer male izmjene napravit će veliku razliku i namještaju udahnuti novi život. Održivost je jedan od glavnih stupova ovog brenda, kao i poticanje kreativnosti, jednostavnost korištenja njihovih proizvoda te pristupačne cijene. Zato se opisuju kao win, win, win situaciju, za vas koji imate priliku iskazati svoju kreativnost, za očuvanje prirode i za vaš novčanik.

Svi oni koji vjeruju da je “vrag u detaljima” ponuda ovog brenda je idealna – umjesto da uložite u dizajnersku sofu, bilo koji komad iz IKEA-e, pa i krevet i blagovaonski stol, možete pretvoriti u samo svoj dizajn uz pomoću nogica koje nudi Pretty Pegs. Isto vrijedi i za ormare, komode i kuhinjske ormariće, u ponudi se nalaze ručkice i kvake različitih oblika, materijala i finiša, a možete pronaći čak i fronte za kuhinjske ormariće (dostavljaju diljem svijeta).

Brend je jedan od rijetkih koji se specijalizirao za ovu vrstu proizvoda, odnosno stylish dekoraciju za postojeći namještaj, a smatraju kako su ti detalji dugo bili zanemareni od strane dizajnera. Prve unikatne ručkice, kvake i nogice za namještaj nastale su prije gotovo osam godina, a sve je počelo tako da su osnivači brenda jedne subote u robnoj kući pronašli gotovo pa savršenu sofu – koja je imala ružne nogice. Upravo je taj detalj bio onaj o kojem su raspravljali čitavu vožnju kući, a do trenutka kad su stigli ispred garažnih vrata, ideja za osnivanjem brenda bila je rođena.

Zanimljiva crtica u cijeloj priči je ta da nisu imali baš nikakvog iskustva u proizvodnji namještaja te da nisu imali ni novac za start, odnosno ušteđevinu koju su imali, čuvali su za vjenčanje. Novac je ipak uložen u osnutak kompanije, do vjenčanja nikad nije došlo, a Jana i Mikael i dalje skladno funkcioniraju –  kao poslovni i životni partneri.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0