H&M Home

Kako dekorirati stol za Uskrs?

Uskršnji praznici se bliže pa ako imate goste za svečani doručak ili ručak, to znači da se osim za meni morate pobrinuti i za stylish dekoraciju stola. Iako se tradicionalno biraju svjetlije, pastelne nijanse te dekoracije s motivima proljeća, blagdanski stol možete urediti po svojem ukusu, ekstravagantno, pa čak i totalno minimalistički.

Viseći ukrasi (Westwing)

Na stolu bi uvijek trebalo biti svježeg cvijeća – možete se odlučiti za male aranžmane poljskog cvijeća ili, pak, nekoliko vaza s tulipanima, no najefektnije će biti ako koristite grane ili cica mace. Naime, takve su grane pogodne za dekoriranje pa ih možete ukrasiti s visećim ukrasima – tada ni ne moraju biti rascvjetane, a ako jesu, i cvjetovi mogu sami biti dekoracija. Bitno je samo odrediti u kojem stilu želite dekorirati blagdanski stol – idete li over the top ili se držite jednostavnosti, kako biste mogli odabrati ukrase i vazu koji će pratiti stil ostatka stola.

H&M Home

Dekorateri interijera savjetuju da se najprije odlučite za paletu boja pa na temelju toga birate posuđe ili ostatak dekoracije. Isto tako, najprije možete odabrati stolnjak s floralnim printom ili u pastelno ružičastoj boji koji određuje i boju cvijeća i ukrasa na stolu, a isto tako kombinira se uz posuđe u bijeloj ili sivoj boji. Ako ne volite pastelne nijanse, kada birate boju inspirirajte se proljećem, odnosno prirodom, odaberite jarke nijanse ili, pak, zemljane tonove, a maslinove grančice također su prikladan dekor za blagdanski stol.

Westwing

Ako želite da stol izgleda svečanije koristite dekorativne ubruse i prstene za ubruse te dekorativne podloške za tanjure koji će dati dodatnu teksturu u kombinaciji sa stolnjakom te biti funkcionalna dekoracija. Zlatni detalji uvijek daju stolu dašak elegancije, a možete ih dodati putem pribora za jelo ili, pak, čaša za vino i tanjura sa zlatnim obrubom.

Čaše (H&M Home)

Miks materijala, kao i boja, također je odličan način za razigrati blagdanski stol, a boje možete dodavati i suptilno putem staklenih zdjela, vaza i čaša u različitim nijansama. Ono što je najbitnije je da blagdanski stol prilagodite svojem ukusu i napravite ono što se vama sviđa i uklapa u vaš interijer ili, pak, s posuđem koje želite koristiti.

What Is Ostereierbaum_ The Charm of Germany's Easter Tree Tradition, ExplainedDIY Pom Pom Easter Egg Treeune-decoration-chaleureuseSCANDINAVIAN EASTER DECOR FOR YOUR HOMEGatherings _ A Simple Easter Table & Brunch Menu - A Daily SomethingDeko Ei-lights fürs Osterfest I WestwingNowwestwingde_278309624_525801432549909_3201418559908265868_n

U nastavku vam donosimo izbor dekoracija koje su idealne za ukrašavanje blagdanskog stola, a u galeriji iznad možete pronaći inspiraciju za uređenje blagdanskog stola.

Posudice za jaja (Westwing)
Čaše za vino (Westwing)
Vrč s rebrastim detaljima (Westwing)
Dekorativni tanjuri (Westwing)
Etažer za kolače (Westwing)
(Westwing)
Prsten za ubruse (Westwing)
Posudica za jaje (Westwing)
Poslužavnik sa staklenim poklopcem (Westwing)
Vaza (Westwing)
Viseći ukrasi (Westwing)
Dekorativno posuđe (IKEA)
Dekorativna zdjela (IKEA)
Svijećnjaci (IKEA)
Etažer za tortu (IKEA)
Pribor za jelo (Zara Home)
Svijećnjaci (Zara Home)
Tanke svijeće (Zara Home)
Čaše (Zara Home)
(Zara Home)
Stolnjak (Zara Home)
Stolnjak (Zara Home)
Posuđe (Zara Home)
Stakleno posuđe (Zara Home)
Posudica za jaje (Zara Home)
Staklena zdjela (Zara Home)
Posudica za jaje (Zara Home)
Pribor za jelo (Zara Home)
Etažer za tortu (Zara Home)
Podlošci za posuđe (Mango Home)
Stolnjak (Mango Home)
Podlošci za posuđe (Mango Home)
Dekorativni ubrusi (Mango Home)
Stolnjak (H&M Home)
(H&M Home)
Posuđe (H&M Home)
Zdjela za posluživanje (Zara Home)
Poslužavnik (H&M Home)
Dekorativne čaše (H&M Home)
Posudica za jaje (H&M Home)
Set posuđa (H&M Home)
Prsten za ubruse (H&M Home)
Posudica za jaje (H&M Home)
H&M Home
Mramorna zdjela (H&M Home)
Vaza (H&M Home)
Set posuđa (H&M Home)
Viseći ukrasi (H&M Home)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, H&M Home, Mango Home, Zara Home, IKEA, Westwing

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0