Kakav pogled: U ovoj senzacionalno uređenoj vili u Istri voljeli bismo odmarati cijelo ljeto!

Tartufi su arhitektima ondje bila glavna inspiracija za uređenje 

Krasan ambijent istarskog krajolika, duga obiteljska tradicija i lijepo ukomponirana doza suvremenost samo su neki od aduta ove impresivne kuće za odmor, točnije Ville Panorama del tartufo u mjestašcu Žugani u blizini Motovuna. No, do ovog čarobnog spoja trebalo je i nekako doći, a investitori, ujedno i strastveni tartufari te vlasnici brenda Pietro&Pietro, Danijela i Marko Puh svoje povjerenje dali su Studiju Perspektiva iz Poreča, dok idejno rješenje potpisuje projektant Damir Berton. Kako doznajemo na samom početku ove zanimljive arhitektonske priče, ovdje je riječ o djelomičnoj rekonstrukciji starog dijela kuće, koja je recentno dobila i skladnu nadogradnju. 

“Naime, Danijelin otac se rodio u toj kući, dijelu koji je sada rekonstruiran, pa u cijeloj priči leži i taj obiteljski sentiment. Sam objekt je dosta razveden i načinjen od nekoliko etaža s obzirom na to da je teren u velikom padu. Kuća se tako sastoji od suterena u kojem je smješten dnevni boravak s malim šankom i spa zonom za masažu koja je odvojena staklenom stijenom. U prizemlju se nalazi mini wellness s tušem i saunom, koji pak ima zasebni ulaz s terase. Na međukatu je glavni dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom i još jednom manjom dnevnom sobom. Spavaćih soba ondje ima sve skupa tri, od kojih je jedna smještena u suterenu, druga na međukatu, a treća na prvom katu kuće”, opisuje nam tlocrtni raspored ovih 230 četvornih metara arhitektica Nina Čeak iz Studija Perspektiva te otkriva kako se kod koncepta uređenja sve vrtjelo nekako oko famoznih tartufa s obzirom na to da su vlasnici oko toga prilično strastveni. 

“Koristili smo isključivo prirodne tonove, slične onima bijelog i crnog tartufa te smo se u cijelom procesu igrali s raznim teksturama. Primjerice, implementirali smo jednaku bež, sivkastu nijansu za podove, zidove, kamene zidove, drvene grede, betonske stropove i tako stvorili spomenutu igru tekstura. U ‘staroj kući’ odnosno rekonstruiranom dijelu, pokušali smo zadržati sve postojeće arhitektonske elemente, počevši od kamenih zidova do starih kamenih erta i malih niša. U prolazu gdje se novi dio stapa sa starim odlučili smo ga naglasiti suvremenim detaljem, crnim metalnim okvirom koji obuhvaća i stepenice” opisuje arhitektica i ističe zgodan detalj, kako je dizajn svih unutrašnjih vrata zapravo replika onih starih koja su se nalazila u izvornom dijelu kuće.

Gledajući pak interijer u cijelosti, dodaje kako je on pretežno moderan, ali s ponekim akcentnim vintage detaljima i komadima koji se sjajno uklapaju u ovu cijelu priču.

Upravo ta kombinacija modernog i starinskog proteže se fluidno i na eksterijer koji u rekonstruiranom dijelu kuće ima tradicionalnu drvenu stolariju, dok onaj novi ima velike otvore gdje je stolarija aluminijska. Suptilnu igru s materijalima arhitekti su nastavili i u domeni podova. Tako u dnevnim boravcima kuće prevladava trendi microtopping dok je u spavaćim zonama zastupljen parket. 

“I tu smo se poigrali s raznim tonalitetima i obradama samog drva prema paleti i teksturi od tartufa – svjetliji i tamniji, grublji i glađi” otkriva dalje arhitektica Čeak koja skreće veliku pažnju i na dojmljiv eksterijer Ville Panorama del tartufo koji se može pohvaliti s nekoliko korisnih, ali i atraktivnih zona.

Veliki naglasak je dakako stavljen na infinity bazen, a kako bi boravak ondje bio što ugodniji i priča bila zaokruženija, tu su i ljetna kuhinja, blagovaonski dio te ložište, dok se svaka od spavaćih soba u kući može pohvaliti i relax zonama na pripadajućim terasama. A kako izgleda ova krasna kamena kuća u cijelosti doznajte u nastavku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Koridor27

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0