Joga retreat je sjajan način za punjenje baterija, a ovaj se održava u Primoštenu!

Benefiti tjelovježbe za fizičko zdravlje su mnogobrojni, no joga je vrsta tjelovježbe koja donosi i brojne prednosti kad je u pitanju mentalno zdravlje. Joga je odličan odabir ako želite postići mir te se osjećati bolje u svojoj koži – povezuje um i tijelo, opušta, ali i poboljšava fleksibilnost i izgrađuje mišiće. A sve je to još ljepše, lakše i bolje, kada se nalazite u predivnom ambijentu na hrvatskoj obali.

Daria Darmaniyan, joga instruktorica s bazom u Londonu, u suradnji s Christianom Coelhom, iskusnim joga trenerom koji podučava dinamične satove s iscjeljujućim i mindful pristupom, organizira sedmodnevni joga retreat u Hrvatskoj, tijekom kojeg ćete moći uživati u svakodnevnoj tjelovježbi i meditacijama, ali i odmoru u luksuznoj vili.

Christian Coelho i Daria Darmaniyan

Wellness retreatovi iznimno su popularna forma u inozemstvu, a odličan su način za punjenje baterija. Stoga ako vam je potreban odmor od posla i užurbanog gradskog tempa, predlažemo da se prijavite za “Restore & Renew Retreat” koji kombinira wellbeing iskustvo dizajnirano za obnovu duha i tijela, u mirnom okruženju prirode. Svaki je od sedam dana pomno organiziran te uključuje jogu dva puta dnevno, meditaciju, ceremonije i posebne radionice, a prve aktivnosti započinju već u sedam ujutro. Iako se raspored čini gust, imat ćete dovoljno vremena i za potpunu relaksaciju, a dobrodošli su svi – neovisno o tome jeste li već iskusni u jogu ili ste tek početnici.

Dva puta dnevno, ujutro i navečer, održavat će se satovi joge koje će voditi Christian Coelho i Daria Darmaniyan, a specijalne aktivnosti uključuju i ceremoniju vatre, privatne satove, razgovore o filozofiji joge, kirtan, šetnje po prirodi i veganski roštilj u vili. Iako Darmaniyan trenutačno živi u Londonu i dijete je roditelja koji nisu iz Hrvatske, upravo tu zemlju smatra svojim domom, a svu ljepotu strancima najbolje može približiti odsjedanjem u luksuznoj vili u SunRay u Primoštenu.

S prakticiranjem joge započela je zbog bolova u leđima i kukovima, uočila je i brojne benefite za mentalno zdravlje te je zbog toga postala instruktorica koja satove održava i online, ne zanemarujući pritom konzultantsku karijeru u kreativnoj strategiji i PR-u za klijente iz umjetnosti i dizajna – do sad je radila za Instagram, Acute Art, Art Basel, Dubai Design Week…

U otkrivanju svoje nove strasti upoznala je i Coelha, koji je posljednjih sedam godina posvetio putu oko svijeta, vodeći brojne retreatove, radionice, predavanja i obučavanja novih instruktora u Europi, Indoneziji i Južnoj Americi. Isto tako, podučava i u vlastitoj školi High Yoga, uz suvlasnicu Monu Lisu Godfrey.

S obzirom na iskustvo ovih instruktora nema sumnje da je riječ o jedinstvenom retreatu, u sklopu kojeg se možete i opuštati na plaži ili privatnom bazenu, masaži ili, pak, uživati u panoramskom pogledu koji puca na Primošten i morsku pučinu. Vile su u potpunosti izolirane tako da je mir osiguran, kao i tri plant-based ili vegetarijanska obroka dnevno napravljena od lokalnih, organskih namirnica, za koje je zaslužan lokalni chef.

Dan započinje jutarnjom meditacijom u 7:30 sati (prije koje vam može biti i poslužen čaj), a nastavlja se s dinamičnim jutarnjim treningom i doručkom. Popodne je rezervirano za ručak i slobodno vrijeme tijekom kojeg se možete odlučiti i za privatne satove joge, dok je u 16:30 vrijeme za meditaciju od pola sata te potom Yin Yoga & Pranayama sat. Slijede večera i posebne večernje aktivnosti, a sve dnevne aktivnosti u potpunosti su neobavezne, iako se preporučuju.

Cijena retreata počinu od 1700 funti, s time da do kraja  ožujka vrijedi “early bird” popust, a uključuju spavanje u vili koja se sastoji od četiri spavaće sobe, dnevnog boravka, bazena i terase s vrtom, kao i sve ranije navedene aktivnosti. Ako zaista tražite način da se posvetite sebi, napunite baterije, odmorite se i napravite nešto korisno za svoje zdravlje, predlažemo da više informacija o “Restore & Renew Retreat” saznate na službenoj stranici, na kojoj možete i bookirati svoje mjesto.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, darmaniyanyoga.com, villa-sunray.com

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0