Jo Malone London Brit: Miris ljeta zarobljen u retro bočici

Kasno ljeto doba je godine kada jarko sunce obasjava britanska polja i kada jagode, kupine i šljive postižu savršenu zrelost, dajući domaćim kuharima signal da je vrijeme za godišnji ritual izrade pekmeza. A upravo je britanska tradicija izrade pekmeza poslužila kao ovogodišnja inspiracija za ovu veselu i razigranu Jo Malone London Brit kolekciju.

Radi se o limitiranoj kolekciji od pet mirisa koju čine: Orange Peel, Rose Blush, Blackberry  & Bay, Tangy Rhubarb i Elderflower Cordial, mirisi ljeta zarobljeni u vintage dizajnu bočice od 30 mililitara.

Želja je bila, limitiranom edicijom mirisa, dočarati nostalgične prizore i snove o marmeladi i mirisima nadahnutim britanskom ljetnom seoskom feštom i tradicijom izrade domaćih pekmeza. “Ubiranje sezonskog voća da bi napravili pekmez zvuči kao tipična britanska razbibriga, koja budi slike tradicionalnog engleskog doručka, čajanki i fešti u selima. Britanska ljubav prema pekmezu oduvijek me intrigirala i postala je, samim time, startna pozicija za ovu kolekciju”, objasnila je Celine Roux, glavna i odgovorna za razvoj mirisa u brendu Jo Malone London.

Mirisi sami po sebi odaju homage jednom od tradicionalnih sastojaka pekmeza te time potiču ljubitelje parfeme da ih međusobno kombiniraju i kreiraju miris koji će njih podsjećati na ljeto.

Orange Peel

Dočarava miris narančine kore dok se lagano krčka na štednjaku u kombinaciji s drvenastim notama pruža profinjeni topli miris. U kreiranju mirisa, uz prirodni sastojak, korištena je i narančina molekula Sinensal, koja se ponaša kao booster za naranču i time joj dalje dugotrajnost, čuvajući poletnu citrusnu notu parfema.

Rose Blush

Nježne latice ruže utopljene u slatki žele u kombinaciji sa živahnim bosiljkom i bijelim mošusom. Parfumeri Jo Malone London potrudili su se da njihova ruža ne miriše staromodno, već svježe, a dodatak bosiljka daje pravom ljetnom mirisu zanimljiv, biljni zaokret.

Tangy Rhubarb

Upečatljive stabljike Rabarbare daju zelenu hrskavost mirisu uz elegantne note cedrovine i kadulje za rafiniranost mirisa. Voćni ekstrat rabarbare daje ovom parfemu uniseks miris i dozu gorčine koja se odlično slaže s ostalim notama.

Blackberry & Bay

Dugogodišnji favorit dio je redovnog asortimana brenda, a također dolazi kao dio ove kolekcije u vintage bočici pruža miris sjećanja na djetinjstvo i branje sočnih kupina. Uz to, može se s lakoćom kombinirati s ostalim mirisima iz kolekcije.

Kolekcija je od 1. svibnja dostupna ekskluzivno u Jo Malone London boutiqueu (Ilica 7, Zagreb) po cijeni od 509 kuna (za 30 mililitara).

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0