Jesu li Nivea i La Mer krema zapravo iste?

Piše Mirja Vasić.

Nedavno sam nabasala na zanimljivo online pitanje – jesu li Nivea, obična, masna krema u plavoj limenoj posudici i Crème de La Mer zapravo identične kreme?
Naravno da sam odmah pomislila da je osoba koja postavlja to pitanje pala s Marsa, ali onda sam pogledala i video Susan Yare na tu temu, koja se pozabavila američkom verzijom Nivee.
Nivea u pakiranju od 75 ml košta 15 kuna. Jednako se razmazuje i gotovo jednako miriše kao i Crème de La Mer koja u ambalaži od 60 ml košta 2345 kuna. Koliko sastojaka zaista mora biti različito i kakvi moraju biti da bi opravdali razliku od 2330 kuna?
Kako je europska Nivea formulirana drugačije od američke, dala sam si truda i za vas razlučila koliko se zapravo sastojci poklapaju.

La Mer

seaweed (algae) extract, mineral oil /paraffinum liquidum/ huille minerale, petrolatum, glycerin, isohexadecane, citrus aurantifolia (lime) extract, microcrystalline waxcera microcristallinacire microcristalline, lanolin alcohol, sesamum inidicum (sesame) seed oil, eucalyptus globulus (ecalyptus) leaf oil, magnesium sulfate, sesamum indicum (sesame) seed, medicago sativa (alfalfa) seed powder, helianthus annuus (sunflower) seedcake, sweet almond seed meal, sodium gluconate, potassium gluconate, copper gluconate, calcium gluconate, magnesium gluconate, zinc gluconate, tocopheryl succinate, niacin, beta-carotene, decyl oleate, aluminium distearate, octyldodecanol, citric acid, cyanocobalamin, magnesium stearate, panthenol, limonene, geraniol, linalool, hydroxycitronellal, citronellol, benzyl salicylate, citral, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, alcohol denat, fragrence (parfum)

Nivea

aqua, paraffinum liquidum, cera microcristallina, glycerin, lanolin alcohol (Eucerit®), paraffin, panthenol, magnesium sulfate, decyl oleate, octyldodecanol, aluminum stearates, citric acid, magnesium stearate, limonene, geraniol, hydroxycitronellal, linalool, citronellol, benzyl benzoate, cinnamyl alcohol, parfum

Kao što vidite, gotovo sve sastojke Nivea kreme možemo pronaći u La Mer kremi.

Ono što čini razliku je poznati La Merov koktel algi, njihov tzv. seaweed broth na kojeg su jako ponosni, a koji, kako je riječ o fermentiranim algama, ujedno i hidratizira i eksfolira kožu. Ali, mineralna ulja koja su drugi glavni sastojak Crème de La Mer, vrlo su jeftin i čest sastojak beauty proizvoda, što ne pridonosi opravdanju izrazito visoke cijene. Tu su još i ulje suncokreta, sezama, badema i alfa alfa koji također ne pridonose razlici u cijeni.

Nivea čini bazu La Merove kreme, ali naravno da dojam nije isti. Iako gotovo identične teksture, Nivea je masnija od La Mera i zaista ostavlja masni trag na koži, zbog čega bi ju svi s iole masnom kožom trebali izbjegavati u širokom luku. Ali, ako vam je koža izrazito suha ili vam treba jednostavna, a učinkovita krema za nahraniti kožu, zagrijte Niveu među prstima/dlanovima i utapkajte u lice – sigurno će poslužiti kao dobro rješenje. U svakom slučaju – znatno jeftinije od La Mera.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0