Jeste li već posjetili impresivnu izložbu i instalaciju brenda Prostoria?

Izložba Prostoria 10 ispunila je sve galerije Meštrovićevog paviljona u Zagrebu, i to ne isključivo namještajem, već idejom, vizijom i stvaralačkom inspiracijom. Do 8. listopada imate priliku u Zagrebu doživjeti ovu sinergiju hrvatskog dizajna, proizvodnje, arhitekture i umjetnosti kojom Prostoria promiče lokalno stvaralaštvo u svijetu.

Umjetnička instalacija Prostoria Net koja se poput velikog urbanog namještaja prostire na travnjaku ispred Paviljona, poseban je dar građanima za druženje, a objeručke je prihvaćena od svih generacija kao dnevni boravak na otvorenom. Izložba kojom se slavi 10 godina strelovitog razvoja Prostorije kao uspješnog međunarodnog dizajn-brenda, vrhunski je kulturološki događaj koji dizajn predstavlja kao zahtjevan tehnološki proces razvoja kojim se pored funkcionalnosti i ergonomije, projektira i udobnost.

Za projekt Prostoria 10 velik dio sadržaja je originalno izrađen – od fotografija Revisiting Architecture kojim se povezuju vrijednosti modernističke arhitekure Zagreba s jezikom dizajna produkata iz Prostorije, instalacija Umjetnost u tvornici kiparice Anđele Vilić nastalih od ostataka materijala iz proizvodnje kojima ugrađuje novo značenje, skulpture Esencija (autor: studio Boir) koje tematiziraju prirodne materijale i majstorske vještine u Prostoriji.

Izložba je podijeljena u 10 prostorija, a u konačnici završava u galeriji Bačva s brojem 10 i temom Stvaratelji u srži, gdje se pored uže selekcije dizajna Prostorije, u impozantnoj animaciji prezentira svih 233 djelatnika ovog brenda. Izložbu prati i kratki film Prostoria 10 koji prikazuje put razvoja ovog brend, a koji je dostupan i online.

“Ugodno smo iznenađeni velikim interesom građana za izložbu Prostoria 10 koja je kontinuirano posjećena u velikom broju od dana otvorenja. Građani nam šalju poruke zahvale za izložbu, a posebice za instalaciju Prostoria Net za koju izražavaju želju da stalno ostane ispred Meštrovićevog paviljona. Htio bih zahvaliti cijelom Prostoria timu na požrtvovnosti da ovaj projekt uspije, a posebice članovima tima koji su stvarali projekt Prostoria 10 godinu dana: studiju Grupa za dizajn postava izložbe, Numenu/ForUse za instalaciju Prostoria Net koja je rođendanski poklon Prostoriji, agenciji Kurppa Hosk za vizualni identitet projekta i njegove višestruke aplikacije, Skira Lighting za konzalting rasvjete i Pali Gasi za osvjetljenje, Ivi Šilović na produkciji, Tatjani Bartaković na verbalnoj komunikaciji, Anđeli Vilić na instalacijama Umjetnost u tvornici, Zvonimiru Čičku na vođenju i realizaciji svih metalnih konstrukcija, a posebice izvođenju Prostoria Net instalacije, Stjepanu Leškoviću i njegovom timu na izvedbi postava izložbe, studiju Biro na art direkciji fotografija Revisiting Architecture, studiju Boir za umjetničke instalacije Esencija, Dnevnoj dozi biljaka na biljnoj instalaciji, te timu koji je razvio igračke od drveta – minijaturnu arhitekturu Ivana Vitića (dizajn tim mo:re)”, izjavio je Tomislav Knezović, vlasnik Prostorije.

Prostoria je nastala bez predvodnika u regionalnoj industriji, da bi s vremenom sama to utjelovila. S druge je strane ušla u životne i poslovne prostore hrvatskih domova, a i šire – trenutačno svoj namještaj Prostoria izvozi u preko 60 država i prodaje u preko tisuću premium salona u svijetu. Svojim je pionirskim poslovnim putem na ovim područjima Prostoria ohrabrila i druge hrvatske te regionalne proizvođače namještaja da usvoje dizajn kao premisu svojeg razvoja.

Ulaz na izložbu slobodan je za sve građane koje se poziva i na interakciju s umjetničkom instalacijom Prostoria Net, a izložba ostaje otvorena do 08. listopada. Radno vrijeme izložbe je od 10 do 21 sat od utorka do petka te od 10 do 18 sati subotom i nedjeljom.

markomihaljevic.com

Fotografije: Vanja Solin, Petar Santini, Marko Mihaljević

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0