Jeste li čuli za plesnu grupu Quick Style kojom je zaluđen cijeli svijet?

Ako nešto volimo, to je ples i odlična pozitivna energija koja se širi kroz ovu umjetnost. Ne kaže se uzalud da osobe koje uživaju u glazbi i plesu imaju puno kreativniju notu, te su više sklone pokazivati ljubav prema drugima. Ples i glazba su nešto što pokreće svijet, ujedinjuje, nema protivnika. A Quick Style je grupa koja je i tu definiciju podigla na još jednu razinu, za koju im se može samo skinuti kapa. Ova grupa stvara svoj plesni stil, koji omogućuje miješanje različitih kultura u urbani ples kako bi se stvorio jedinstveni stil s fuzijom vizualnih i zvučnih zapisa, pritom ujedinjujući ono što je naizgled teško ujediniti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Vu (@davidvooo)

Radi se o norveškoj grupi koja je osnovana još 2006. godine, a koja se pod radarom našla kada je pobijedila u showu “The Norwegian Got Talent”. U međuvremenu su počeli Norvešku predstavljati na mnogim svjetskim plesnim natjecanjima, ali i nositi kuće trofeje svjetskog sjaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quick Style (@thequickstyle)

Ali pod pravo svjetlo svjetskih reflektora šire javnosti dospjeli su prošlog ljeta kada je njihov plesni video s vjenčanja jednog od suosnivača Sulemana Malika postao viralan.

Video je prikupio više od 94 milijuna pregleda na YouTubeu i ukupno preko pola milijarde dijeljenja i pregleda na svim društvenim mrežama. Jedan segment iz nastupa, koreografiran na popularnu bollywoodsku pjesmu Kala Chashma, postao je TikTok plesni izazov koji su prihvatili Jimmy Fallon, Demi Lovato i indijski kriket tim.

Nedugo nakon toga, pojavile su se mnoge inačice njihovog izazova, u koje su se rado uključile i svjetske zvijezde, među kojima se našao i Usher.

 

No ovo nije tek još jedna plesna grupa čija bi popularnost mogla uskoro izblijediti, jer ovi dečki imaju jasan cilj, a to je ujediniti nas u plesu, neovisno otkuda tko dolazi, koje je boje kože, kako izgleda, što misli, pa čak i bez obzira na to koji ples najviše voli. Svi su jednaki, i sve povezuje isto – a to je ljubav prema plesu. I s tom porukom putuju svijetom i nastoje promijeniti stvari na bolje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quick Style (@thequickstyle)

“Naša je misija inspirirati, motivirati i dijeliti talente na svim razinama bez osuđivanja. Želimo stvoriti pozitivno, ali disciplinirano okruženje koje će nam omogućiti stvaranje cjeloživotnih prijateljstava tijekom obuke naših učenika. Naša misija je stvoriti obiteljsko okruženje koje nadilazi očekivanja naših klijenata u svim njihovim poslovima s nama. To je više od samog plesa”, službena je misao vodilja ove grupe, koju predvode Suleman Malik, Bilal Malik i Nasir Sirikhan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quick Style (@thequickstyle)

Upravo oni sami za sebe kažu da se radi o stilu življenja, a njihov ples inspiriran je mnoštvom različitih kultura i ne može se tako lako svrstati u samo jednu kutiju. A mi mislimo da ni ne treba. Dokle god postoje ovakve vrste grupa, svijet je sigurno bolje mjesto. A uz to što šire inspirativne poruke, sigurni smo da će vas i uveseljavati svaki put kad naletite na video nekog njihovog performansa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quick Style (@thequickstyle)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0