Jesen miriše na nove parfeme snažnih nota

Iako su neki vjerni jednom mirisu kroz čitavu godinu, većina je onih koji parfeme koje nose mijenjaju sezonski, baš kao i odjeću. Upravo na to ciljaju i velike kozmetičke kuće koje nas zapljuskuju novitetima iz godine u godinu. Ali kad tako predivno mirišu, tko bi se žalio?

Svoje novitete za jesen ovih su dana predstavili talijanski Giorgio Armani i francuski Chanel, brendovi čiji parfemi slove za klasike. Bilo da je riječ o sasvim novom smjeru ili, pak, reinterpretaciji favorita, svaki od parfema koje vam predstavljamo u nastavku ima snažne note, prikladne sezoni pred nama. Ako ste ljubitelj mirisa tuberoze, jasmina, ruže ili lotosa, ovo je lista za vas.

Giorgio Armani My Way


Glavne note: tuberoza, vanilija, cvijet naranče, jasmin, cedrovina

Novi parfem brenda Armani Beauty miris je otkrića i vezanosti za otvorenu, znatiželjnu i autentičnu ženu koja je spremna proširiti svoje vidike i doživjeti razne susrete širom svijeta. Ovaj cvjetni miris miks je sastojaka biranog podrijetla. Naranča je porijeklom iz Egipta, cvjetni buket tuberoze i jasmina je iz Indije, dok živopisno cedrovo drvo raste u Virginiji, a vanilija potekla s Madagaskara. Bočica u obliku talismana reprezentira susrete i nova iskustva.

Chanel Coco Mademoiselle L’Eau Privée


Glavne note: mandarina, jasmin, latica ruže, bijeli mošus

Miris koji utjelovljuje bit smjele i slobodne žene kreirao je Olivier Polge, po prvi puta stvarajući parfem namijenjen za noć. “L’Eau Privée, lagana i nježna verzija Coco Mademoiselle, miris je za noć, poput akvarela ili mekog, maglovitog vela za kožu i posteljinu”, izjavio je njegov kreator. Ova odmah prepoznatljiva verzija namijenjena je da se poprska širokim potezom prije odlaska na spavanje, jednako bogato po koži, kao i po kosi ili, primjerice, po kućnom ogrtaču. Drvenaste note ublažene su kako bi se uzdigla iskričava svježina naranče, mekoća cvjetnog sklada koju čine nježni akordi nota jasmina i latice ruže te mošusnu stranu građenu oko ugodnih nota bijelog mošusa koje se privijaju uz jastuk.

Gucci Bloom Profumo Di Fiori


Glavne note: tuberoza, jasmin Sambac, Ylang Ylang, sandalovina

Novi Gucci Bloom osmislio je kreativni direktor talijanskog brenda Alessandro Michele, a stvorio majstor parfumer Alberto Morillas. Zaokret od dosadašnje verzije parfema donosi esencija tuberoze pomiješane sa zatvorenim pupovima jasmina Sambaca i jasmina Sambaca Absolute. Miris obogaćuju intenzivna cvjetna toplina i slatkoća Ylang Ylanga, proširena bogatim notama sandalovine i drveta. Vodeći se elegantnim i prepoznatljivim notama, concrete (vrsta voska koja se dobiva kad cvijet odstoji u otpalu)  irisa stapa se s toplinom benzoinove smole i mošusa.

Byredo Deep Viola


Glavne note: ljubičica, šafran, tamjan, koža

“Ljubičica je mladost primarne prirode”, napisao je William Shakespeare u svojem slavnom djelu Hamlet, rasplamsavajući beskrajnu ljubav prema ljubičastom cvijetu među generacijama žena. Hvatajući duh ljubičice u bočici, švedski brend Byredo predstavlja miris Deep Viola, esenciju ljubice ukomponirane sa šafranom i tamjanom u jednom sasvim posebnom parfemu.

Jo Malone Fig & Lotus Flower Cologne


Glavne note: list smokve, cvijet lotosa, vinova loza

Inspiraciju za novi miris kreativci londonske kuće pronašli su u cvjetovima lotosa koji plutaju na površini svjetlucavog ribnjaka drevnih visećih vrtova te njegovim bijelim laticama poprskanih kapljicama vode. Rezultat je lagani cvjetni miris u kombinaciji sa smokvama i nerolijem koji dočarava esenciju bajkovitog krajolika.

Dior J’Adore Eau De Parfum Infinissime


Glavne note: ruža Centifolia, jasmin Sambac, Ylang-Ylang, tuberoza

Cvjetovi J’adore parfema se u novoj, senzualnoj i moćnoj inačici kultnog mirisa ostvaruju u buketu koji snažno miriše na ružu, jasmin i Ylang-Ylang, dok tuberoza i sandalovina daju kremasti, drveni naglasak. Sama oznaka “infinissime” naglašava postojanost mirisnog traga ovog parfema na koži, a ne sumnjamo da je riječ o novom klasiku.

L’Eau D’Issey IGO


Glavne note: lotos, ruža, ljiljan

Kreiran od strane francuskog “nosa” Jacquesa Cavalliera, ovaj predivan miris nadahnut je vodom, a pun je cvjetne svježina lotosa, ružine vode, ciklame i frezije, dok srcem mirisa dominiraju božur, bijeli ljiljan i karanfil. Bazu čine mošus, osmantusa i drvenaste note koje upotpunjuju svježu senzualnost ovog parfema.

Marc Jacobs Perfect


Glavne note: narcis, bademovo mlijeko, kašmera.

Razigran i neočekivan novi parfem cvjetne je arome koja slavi optimizam, ljubav prema sebi samome i originalnost. Parfem je nadahnut mantrom Marca Jacobsa – “Savršen sam kakav jesam”, što simbolizira i tetovaža riječi “savršeno” na njegovom zapešću. Moderan, svijetao i ženstven, miris je nekonvencionalan, ali skladan sukob svježih cvjetnih i umirujućih glatkih nota.