Jedva čekamo – novi film Wesa Andersona stiže na Netflix!

Nadolazeći kratki film legendarnog redatelja Wesa Andersona, “The Wonderful Story of Henry Sugar”, bit će objavljen na streaming platformi Netflix i u kinima, dajući obožavateljima priliku da ga gledaju na velikom platnu ili kod kuće.

Film se temelji na klasičnoj priči Roalda Dahla i prati putovanje Henryja Sugara, kockara koji posjećuje liječničku ordinaciju. Dok je tamo, čita o čovjeku u Indiji koji je pronašao način da vidi bez upotrebe očiju. Brzo smišljajući plan, Henry shvaća da bi mogao imati velike koristi u kockarnici ako uspije razviti isti skup vještina. Sljedeće tri godine prevarant uranja u studije meditacije, stječući sposobnost gledanja kroz karte i gledanja u budućnost. Nakon što se podvrgne vrhunskom testu u kockarnici, otkriva da su mu njegove nove moći oduzele zabavu kockanja. Slijedom događaja, srce kockara raste i on odlučuje iskoristiti svoje neobične vještine za dobro, planirajući otvoriti sirotište. Kada shvati da će mu trebati velika svota novca za projekt, Henry se upetlja preko glave s mafijom iz Las Vegasa i ubrzo se nađe na putovanju svijetom kako bi pobjegao svojim progoniteljima.

Palo mi je na pamet pokušati adaptirati Henryja Sugara prije možda gotovo dvadeset godina, kad sam boravio u Gipsy House (op.ed. Dahlova obiteljska kuća u Buckinghamshireu). Tada sam samo imao jednu misao: “Ne znam kako to učiniti” – Wes Anderson

 

Dok se priča temelji na Dahlovom djelu, gledatelji mogu očekivati da će Andersonov prepoznatljivi stil dodati jedinstveni zaokret priči. Benedict Cumberbatch predvodi glumačku postavu, koja uključuje nekoliko poznatih lica iz Andersonova svemira, poput Ralpha Fiennesa, Deva Patela i Bena Kingsleya.

Zanimljivo je da ovaj kratki film traje nešto manje od 40 minuta, a već ima savršenu 100 posto ocjenu kritičara na Rotten Tomatoes. Film izlazi u kinima 20. rujna, a na Netflixu tjedan dana kasnije, 27. rujna, a na vama je da odlučite želite li ga gledati na velikom filmskom platnu ili na streaming platformi.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Netflix

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0