Jedan od najslavnijih slastičara na svijetu otvorio je coffee shop u Parizu

Sigurno je da ste na društvenim mrežama barem jednom zamijetili Cedrica Groleta, slastičara koji na jedinstven način pokazuje stvaranje svojih neodoljivih slastica. Njegova popularnost posljednjih je godina toliko velika, da ako želite probati neke od njegovih kreacija, morate ih unaprijed naručiti online ili pak čekati u ured ispred dvije pariške slastičarne i do sat vremena. No, tomu je došao kraj jer je Grolet prošlog tjedna otvorio coffee shop u svome gradu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cedric Grolet (@cedricgrolet)

Na svojoj trećoj adresi, u samom centru Pariza, Grolet je gradu predstavio mjesto koje će obožavati ljubitelji dobre kave i slastičarskog potpisa tog kulinarskog majstora. Za razliku od njegovih slavnih slastica, u novootvorenom kafiću posjetitelji mogu uživati u dobroj kavi, poput klasičnog Flat White do Milk Punch napitaka, sve redom napravljenih od etiopskih i brazilskih zrna.

No, ono što posljednjih dana konstantno viđamo na društvenim mrežama su dvije nove slastičarske kreacije: kroasani-beignets punjeni prozračnom kremom od vanilije ili lješnjaka i pizza-kolačići na kriške, obogaćeni pralinama, karamelom, čokoladom ili suhim voćem.

I unatoč tome što pariški lokali imaju poseban šarm koji ih čini toliko poželjnima, Grolet u novootvorenom prostoru zadržava svoj minimalistički potpis.

Svakako prilikom sljedećeg posjeta Parizu nemojte zaboraviti posjetiti ovo mjesto. Za kavu i dvije slastičarske inovacije morat ćete izdvojiti pet eura, a za kupnju su dostupni i kutija od pet kroasana za 25 eura ili pak, XXL pizza kolačić za 35 eura.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0